Deu consells per fer que els animals no pateixin amb la calor

Els gossos són molt sensibles a la calor, i amb les altes temperatures que s'estan vivint, cal tenir en compte una sèrie de recomanacions

Davant les altes temperatures dels darrers dies, els veterinaris donen un seguit de recomanacions per evitar que els gossos pateixin amb la calor.

Dins de casa

  1. L'animal ha de tenir sempre aigua fresca a l'abast.
  2. Per a que passin menys calor, se'ls pot posar un glaçó al bol d'aigua, i fins i tot crear llaminadures embolcallades amb gel perquè a més d'estar entretingut intentant aconseguir el premi, també es refresquin.
  3. Evitar passejar a les hores de més sol.
  4. Evitar que trepitgin asfalt, i buscar sempre les ombres.
  5. Posar-los crema solar al morro i les orelles.
  6. Si no volen passejar, no forçar-los.
  7. Evitar l'exercici físic en hores de temperatures altes.
  8. No es recomana rapar l'animal, ja que el pel els protegeix tant del fred com de la calor.
  9. Si viuen fora de la casa, han de disposar d'una zona d'ombra.
  10. L'aire condicionat els pot ser favorable, sempre que no sigui a temperatures molt baixes, i evitant que els toqui directament l'aire fred.

Més consells, al cotxe

Evitar les hores de més sol, i buscar les ombres. FOTO: Cedida
  • Mai deixar els animals en un vehicle tancat encara que tinguem les finestres baixades. Poden patir un cop de calor en pocs minuts, i morir.
  • Mai portar el gos al maleter, es pot asfixiar. Utilitzar els dispositius de seguretat homologats per viatjar amb el cotxe.
  • Posar tovalloles a la zona on viatja el gos, no mantes, ja que fan calor.
  • Si s'ha de deixar el gos momentàniament al cotxe, i sols si és totalment imprescindible, fer-ho a l'ombra, amb les finestres baixades, i amb aigua fresca.

En cas que un gos pateixi un cop de calor, que es detecta per babeig intens, el pols accelerat i temperatura molt elevada, vòmit i diarrea, mullar l'animal immediatament amb aigua fresca, que no freda, i portar l'animal ràpidament al veterinari.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem