Deu nens sahrauís passaran l'estiu a Sant Cugat

L'estada s'emmarca en el projecte Vacances en pau, que impulsa l'SCAPS des de l'any 1999

Sant Cugat rebrà aquest estiu deu infants dels campaments de refugiats de Tinduf. La desena de menors sahrauís arribaran del 21 de juny fins al 7 de juliol dins del projecte Vacances en pau que impulsa des del 1999 l'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS).



Emocionalment arriben molt contents, nerviosos i amb moltes ganes d’experimentar i veure. Els que no han vingut mai tenen moltes expectatives i referències que els hi han explicat la resta, explica la presidenta d'SCAPS, Neus Bosch, que apunta: Físicament arriben per sota del seu pes, molts tenen anèmia per falta de nutrients. Això és molt normal perquè la dinàmica que viuen als campaments és molt delicada.



Dels deu infants que vindran al municipi en els pròxims dies, cinc d’ells venen amb problemes diagnosticats com el cas de dos petits amb epilèpsia, un nen al qual li van amputar una cama a conseqüència d’un accident i un nen que ve via evacuació per un accident a l’ull. Els altres venen per continuar amb els seus tractaments per malalties que en el seu dia van ser greus i la resta que venen “no sabem si poden tenir algun problema de salut o no, manifesta la presidenta de l’SCAPS.

Els deu infants formen part del grup de 495 nens i nenes que passaran l’estiu a diverses poblacions de Catalunya. La xifra dels nens que vindran a aquest estiu al municipi duplica la de l’any passat.

Finançar vacances en pau

Captura de pantalla 2015 06 12 a las 8.00.09

Per impulsar el projecte Vacances en Pau, que aquest any arriba a la seva 16a edició, l’SCAPS idea diverses activitats al llarg de l’any per recaptar fons econòmics que els permetin portar els nanos des dels camps fins a la ciutat i donar-los allò que necessiten. L’entrada de diners més important per l’entitat per poder fer possible aquest projecte recau en el Cuscús solidari.



Aquesta activitat gastronòmica, que s’emmarca dins del programa de la Festa Major, se celebrarà el pròxim dissabte, 27 de juny, a les 20.30 hores a l’espai La Taverna de la plaça de Barcelona i tindrà un preu per plat de 10 euros.

 
Comentaris

Destaquem