Dissidència Sònica lamenta que el procés participatiu no sigui vinculant

L'entitat s'ha desvinculat de la iniciativa de l'Ajuntament de Sant Cugat per no contemplar un canvi en el model de gestió del projecte

Dissidència Sònica, el sindicat de músics de Collserola, ha fet públic un comunicat aquest dilluns, 6 de maig, comunicant que es desvinculen del procés participatiu engegat per l'Ajuntament de Sant Cugat amb els pressupostos participatius.

Un comunicat en què Dissidència apunta que "saludem que l'Ajuntament hagi entès que la implicació de la comunitat és fonamental a l'hora de fer polítiques culturals" però destaquen que "entenem que la implicació ha d'anar en les dues direccions: la comunitat ha de dedicar hores, esforços, compromís i dedicació a la presa de decisions i, d'altra banda, l'Ajuntament ha de cedir poder de decisió a aquells que s'impliquen".

En aquest sentit, apunten que el procés engegat per l'Ajuntament "és un tímid pas en aquest sentit" explicant que a la reunió de dissabte, 4 de juny, es va apuntar que es debatran les propostes que la comunitat ha aportat per a fer-ne una síntesi que, en pocs mesos, resultarà en la presentació d'unes quantes propostes per a ser votades per la ciutadania.

Segons Dissidència, en la mateixa reunió l'Ajuntament "ha reconegut que, si bé al debat hi haurà lloc per parlar dels models de gestió que plantegen les propostes de la ciutadania, en cap cas les propostes finals incorporaran cap mena de referència vinculant a quin ha de ser el model de gestió del projecte".

En aquesta línia, el sindicat recorda que "fa setze anys que reivindiquem un projecte d'Espai Musical, l'objectiu sempre ha estat donar cobertura a la música de Collserola que no cap als equipaments existents per raons tècniques i arquitectòniques però, també i sobretot, per raons de model de gestió. Entenem que un projecte d'equipament és indissociable del projecte de gestió de l'equipament. En aquest apartat nosaltres apostem per la gestió comunitària i participativa i, com que això no serà tingut en compte de manera vinculant, hem decidit abandonar l'anomenat procés participatiu".

"De la mateixa manera que tot va millor si la ciutadania participa en la presa de decisions en matèria d'inversions, encara aniria millor si la comunitat participés en la gestió d'aquestes inversions", ha recalcat Dissidència Sònica, lamentant que "en l'anomenat procés participatiu hi pesa més la campanya d'imatge que no pas la participació".

"En poques setmanes anunciarem les properes accions d'intervenció cultural en l'espai públic que estem preparant", han anunciat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem