Diversitat Familiar ha clamat per referents 'més enllà de la família tradicional nuclear'

La jornada ha celebrat la 2a edició amb el fil conductor de la importància que té la comunitat educativa en les cures dels infants

Escoles Coeducatives de Sant Cugat ha celebrat la 2a Festa de la Diversitat Familiar amb l'objectiu de visibilitzar tots aquells nuclis familiars existents, el dissabte 14 de maig als Jardins del Monestir. Així doncs, a través de jocs, contes i espectacles, l'associació ha posat l'accent en el fet que existeixen famílies diverses, "més enllà de la família tradicional nuclear".

La jornada ha comptat amb activitats, tallers i jocs d'una desena d'entitats locals que han reivindicat "la diversitat com un valor afegit" tal com ha explicat Núria Valero, d'Escoles Coeducatives de Sant Cugat. A més, a través d'espectacles i contacontes a càrrec de Laberta Delpoblet i La Muscària, l'entitat ha clamat per generar referents diversos en els infants: "Els únics referents que tenen en els contes, cançons o dibuixos animats són famílies tradicionals nuclears, quan realment els infants es troben en realitats diverses. Hem de trencar amb el referent de família tradicional nuclear que ha quedat obsolet" ha afegit Valero.

La jornada ha aplegat activitats, jocs i espectacles per reivindicar la Diversitat Familiar. FOTO: Ajuntament

La jornada ha aplegat activitats, jocs i espectacles per reivindicar la Diversitat Familiar. FOTO: Ajuntament


Enguany, a més, el fil conductor de la jornada festiva ha estat l'arbre de les cures, un treball interescolar de les 12 escoles públiques de Sant Cugat, com ha indicat Maria González, també d'Escoles Coeducatives de Sant Cugat: "Les cures no només es donen a casa, sinó que hi ha una xarxa que sosté la part emocional dels infants com és la comunitat educativa. És per això que hem volgut valorar la tasca de mestres, monitors, cuiners i dones de neteja que tenen cura dels nostres infants".

Amb tot, una jornada reivindicativa i festiva en la qual han participat tota mena de famílies. "Estem molt contentes de l'acollida que hem tingut i això ajuda a visibilitzar la força de treballar les 12 escoles juntes. Ha estat un goig" ha sentenciat González.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem