El Dr. Antoni Riera guanya el Premi Dr. Joan Costa Roma per un treball de recerca

El doctor Riera, nascut a Sant Cugat, ha rebut aquest guardó, que entrega el Col·legi Oficial de Metges, per una investigació sobre una malaltia minoritaria

El Doctor Antoni Riera-Mestre ha rebut el Premi Doctor Joan Costa Roma otorgat per la Filial del Vallès del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, per un treball de recerca d'un equip format per metges de l'Hospital Universitari de Bellvitge i investigadors de l’Institut de recerca IDIBELL, sobre una malaltia minoritària, la Telangiectasia hemorràgica hereditària, una malaltia que provoca malformacions vasculars: "Hem trobat que un fàrmac que s'utilitza per a altres malalties inhibeix una via de formació de vasos que està hiperactivada en aquesta malaltia, i obre una via a un possible tractament per a la Telangiectasia hemorràgica hereditària", explica el mateix doctor al TOT Sant Cugat. A més, explica que la inhibició de la via vascular hiperactivada que s’ha detectat, també pot ser útil per altres malalties més comunes com pot ser el cáncer.

 

Un premi que el doctor santcugatenc valora: "El premi sempre és un estímul pel dia a dia", diu, tot i reconèixer que "el millor premi és la recuperació dels pacients". Cal destacar que la dotació econòmica és de 3.000 euros, una quantitat que, tal com explica el Dr. Riera-Mestre anirà destinada, íntegrament, a la investigació en malalties minoritàries: "El premi et dona força per seguir, és un reconeixement a una tasca silenciosa que hem fet durant els darrers dos anys amb aquesta línea d’investigació".

 

Pel que fa a l'aplicació d'aquest possible nou tractament per a la Telangiectàsia hemorràgica hereditària, el Dr. Riera-Mestre explica al TOT Sant Cugat que ja s'han iniciat assajos clínics, i que pròximament s'aplicarà als pacients, “com a exemple de recerca translacional, que preten impactar directament en el benefici dels pacients, fet fonamental amb les malalties minoritàries, la majoria d’elles sense un tractament curatiu”.

El premi

El premi vol recordar la figura del Dr. Joan Costa Roma, metge sabadellenc especialista en Medicina Interna, que amb el seu treball i dedicació va esdevenir un referent de l’especialitat, implantant el nou model de gestió sanitària pública integrada de coordinació entre l’assistència primària, l’hospitalària i la sociosanitària.

 
Comentaris

Destaquem