El Dr. Padrós, a l'Aula d'Extensió Universitària, defensa la cultura contra la crisi

El president del Col·legi de Metges de Barcelona ha inaugurat el 21è curs de l'entitat santcugatenca davant de més d'un centenar d'assistents

En una de les sales d'esdeveniments del SC Trade Center, l’Aula d’extensió universitària ha encetat el 21è curs amb la conferència del Dr. Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, I després de la pandèmia què. Lliçons apreses? que ha comptat amb la presència de més d’un centenar d’espectadors (175 persones presencials i amb els online, 200, segons els organitzadors). Per a Padrós, la lliçó principal que ha deixat la COVID-19 és que “la manera de recuperar-se ara és invertir en cultura”. Perquè per a ell com més cultura té una persona, més capacitat té d’omplir de continguts "la seva vida no tangible".

I ha subratllat aquesta postura afirmant que, des del punt de vista psicoemocional, qui ha patit més durant la pandèmia ha sigut la gent jove que, en general, ha deixat de banda la “vida interior”. “Hem creat una societat molt basada en el consum i no en l’enriquiment personal”, ha alertat Padrós.

Una de les sales de conferències del SC Trade Center plenes per la conferència de Jaume Padrós a l'inici de l'Aula d'extensió Universitària de Sant Cugat. FOTO: TOT

Una de les sales de conferències del SC Trade Center plenes per la conferència de Jaume Padrós a l'inici de l'Aula d'extensió Universitària de Sant Cugat. FOTO: TOT

Les lliçons de la COVID-19

A més, el Dr. Jaume Padrós ha defensat l’economia productiva per sortir de la crisi, però també ha volgut deixar clar que per fer-ho cal "un sistema sanitari més reforçat”. I ha afegit que “els països que han resistit millor la pandèmia tenen sectors sanitaris potents.” I en aquest punt, ha defensat també la indústria farmacèutica de Catalunya, que, històricament, ha sigut molt important.

També ha destacat que enfortir el sistema sanitari és una “font de cohesió” de la societat davant de les dificultats. “No discriminen ni de condició, sexe ni origen”, ha recordat.

A més, ha destacat que la sanitat és un punt d’atracció d’investigadors i ha matisat que si la UAB o la UB estan en el rànquing de les més rellevants del món és per “la recerca en salut”.

I ha valorat la innovació tecnològica de Barcelona i Catalunya que, juntament amb els anteriors aspectes, per al Dr. Padrós els polítics ho haurien d’aprofitar per potenciar-ho. “Podríem captar molt més talent. Ara és el moment del talent jove”, ha dit el president del Col·legi de Metges.

En aquest punt, ha recordat com estava Catalunya fa 125 anys i ha valorat que aleshores va haver-hi gent que va posar-se "al servei del país". "Hem de tornar a situar-la a primera línia, amb una cultura i un sistema sanitari fort, ja que podrem ajudar molt a l’economia.

I ha acabat la seva exposició assegurant que per a ell la COVID-19 va mostrar el "mal absolut", però també el "bé absolut".  En aquest sentit, ha destacat que el que més el va impactar va ser la "ingent" quantitat de persones que van dedicar el seu temps a ajudar als altres. I ha valorat la capacitat que s'ha tingut per fer el bé i ha esperonat a l'auditori a intentar "omplir-nos de bondat, de confiança i d'esperança". "Per mi això és més productiu", ha avisat Padrós, que també ha afegit que tothom hauria de preguntar-se més per allò que pot fer cadascú "perquè les coses vagin millor".

Jaume Padrós, rebent un obsequi del president de l'Aula d'Extensió Universitària

Jaume Padrós ha rebut un obsequi del president de l'Aula d'Extensió Universitària, Pepe Matinero. FOTO: TOT

Tret de sortida al 21è curs de l'Aula d'extensió Universitària de Sant Cugat

Abans de la conferència del Dr. Padrós, Pepe Matinero, president de l'Aula d'extensió universitària de Sant Cugat, ha destacat que l'entitat ha arribat a organitzar 21 cursos. Un fet que per a ell demostra que “l’aula està molt viva”. I una de les claus d’això per a ell són "les ganes d’aprendre" dels seus socis.

També ha posat en relleu que han mantingut la programació, fins i tot, durant la pandèmia. Des de la segona onada de la COVID-19 van continuar les formacions amb sessions virtuals. I ha demanat que tots els membres de l’aula segueixin sent "proactius".

Per la seva banda, el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Marco Simarro, ha destacat que l’inici de curs "ha mort d’èxit" i ha valorat la capacitat de mobilitzar tantes persones al voltant de l’aprenentatge.

També ha dit que és molt important portar personalitats que ens puguin "donar coneixement" i ha destacat la tasca de l'entitat enfocada a la Gent Gran, precisament, durant la Setmana de la Gent Gran que la ciutat celebra.

I ha acabat el seu discurs recordant que aquest col·lectiu ha patit especialment aquesta crisi sanitària i dient que pensa que és crucial posar a la Gent Gran al centre. I ha trobat molt adient el títol de la conferència, ja que ha assegurat que "hem après moltes coses de la pandèmia, però potser no les hem integrat prou".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem