contingut promocionat

L’educació ambiental, clau per cuidar el planeta

Sorea impulsa accions de sensibilització mediambiental a les escoles per conscienciar l’alumnat com poden contribuir a cuidar l’aigua en aquest context d’escassetat de recursos hídrics

Un petit prodigi passa cada dia a les nostres vides sense gairebé adonar-nos-en. En obrir l'aixeta a casa nostra, un raig d'aigua surt a la pressió adequada i amb totes les garanties sanitàries. L'aigua potable és bàsica a les nostres llars. Sabem com s'aconsegueix aquest petit miracle quotidià? En un moment on l’emergència climàtica es fa visible amb fenòmens més extrems i la sequera ens recorda que l’aigua és un recurs escàs, és important que els més petits siguin conscients del seu valor i com poden contribuir a cuidar el medi ambient amb petits gestos quotidians. I segur que també ajudaran les persones adultes en aquest compliment.

La ciutadania té un paper imprescindible en contribuir a pal·liar l’escassetat hídrica fent un consum responsable de l’aigua, amb petites accions d’estalvi a casa, ja sigui a la dutxa, al jardí, o per rentar, entre d’altres. La conscienciació mediambiental és fonamental en aquest context d’alerta per sequera.

Exposició 'Operació Aigua' oberta a tota la ciutadania. FOTO: Cedida

Exposició 'Operació Aigua' oberta a tota la ciutadania. FOTO: Cedida

Els programes d'educació ambiental de Sorea

Fruit del seu compromís amb les persones i la societat, Sorea impulsa programes educatius com a base de la seva participació activa en la comunitat en la qual presten serveis de manera responsable. L’educació ambiental és vital perquè les noves generacions es comprometin i contribueixin a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el full de ruta cap a la transformació ecològica.

AQUALOGIA és el programa escolar de l’aigua que apropa els cicles natural i urbà de l’aigua a l’alumnat d’educació primària. Amb un enfocament basat en la cura de l’entorn, la sostenibilitat dels recursos i l’actuació sobre el canvi climàtic, AQUALOGIA descobreix a l’alumnat el cicle integral de l’aigua, com aquesta arriba a les nostres llars i quins tractaments són necessaris per consumir-la i retornar-la al medi natural. En els darrers quatre cursos escolars, més de 9.600 alumnes han participat en una sessió d’aquest programa a Catalunya. AQUALOGIA vol conscienciar sobre la crisi climàtica i promoure l'actuació col·lectiva per fer-hi front; facilitar la participació i la interacció dels escolars mitjançant l'ús de noves tecnologies; i posar a disposició de la comunitat educativa una eina didàctica adaptada al currículum de cada cicle educatiu.

Més info: Anima't a participar a 'Aqualogia, l'aventura de Sorea'!

Accions mediambientals

L’exposició Operació Aigua és un dels projectes d’educació ambiental que ha portat la companyia pel territori català. Milers d’alumnes han visitat aquesta exposició on es parla de la disponibilitat present i futura de l’aigua, i dels usos i abusos que fem d’aquest recurs. L’èxit d’aquesta experiència és la bona acollida que té en tots els municipis i l’aprenentatge de l’alumnat.

L’exposició Operació Aigua, el programa educatiu Aqualogia, recursos pedagògics i tallers, entre altres, són accions que promou Sorea per a la conscienciació ambiental

Sorea duu a terme diferents campanyes mediambientals. Una d’aquestes és la conscienciació per evitar que la ciutadania llenci residus al vàter, especialment les tovalloletes humides, ja que provoquen danys a la xarxa de sanejament i al medi ambient.

La companyia alerta d’aquest problema de greus conseqüències mediambientals. Cada persona consumeix més de 15 kg de tovalloletes l’any. Tot i que moltes són biodegradables i alguns fabricants indiquen que es poden llençar pel vàter, no s’ha de fer perquè no es desintegren i generen un “monstre” que acaba obstruint la xarxa, provoca avaries, afecta les depuradores i malmet el medi ambient. La conscienciació i acció ciutadana és clau per evitar-ho.

L’educació ambiental i la implicació ciutadana és l’eina imprescindible per garantir el futur del planeta. Davant l’escassetat dels recursos naturals, l’avenç imparable de l’emergència climàtica, i les seves evidents conseqüències sobre el medi i la població, la consciència ambiental és fonamental per actuar amb responsabilitat. I, des de Sorea, promouen aquestes accions de sensibilització per conscienciar que els i les joves tenen un paper indefugible en la transformació ecològica.

 
Comentaris

Destaquem