El Banc de Sang i Teixits necessita 35.000 donants per a la campanya d'estiu

El punt més proper per donar sang a Sant Cugat és l'Hospital General de Catalunya

Ja està en marxa la nova campanya d'estiu del Banc de Sang i Teixits, amb el lema 'omple la bossa de vida'. Els donants que participin a la campanya ompliran una bossa de sang, i rebran com a obsequi una altra bossa de roba per omplir-la d'experiències durant les vacances. El Banc de Sang i Teixits calcula que fins a finals d'agost es necessitaran 35.000 donacions per garantir les necessitats dels hospitals i els seus pacients. Per fer-ho, els donants s'hauran d'apropar a un hospital que compti amb banc de sang o a una unitat mòbil de donació.

En el cas de Sant Cugat, l'Hospital General de Catalunya és el punt de donació més proper, tot i que només es podrà donar sang els dimecres laborables, de 17 a 21 hores. Per arribar, la línia S1 Terrassa dels Ferrocarrils de la Generalitat ofereix transport públic fins a l'Hospital.

Qualsevol persona de 18 fins a 70 anys que pesi més de 50 quilos pot donar sang, tot i que hi han algunes condicions que es poden consultar al web donarsang.gencat.cat. La primera vegada que algú vagi a donar sang, ha de portar el DNI, NIE, passaport o permís de conduir. Si ja està registrat al Banc de Sang, només cal portar el carnet de donant.

La campanya també estarà present a les xarxes

Al web donarsang.gencat.cat es podrà consultar les donacions que s'han realitzat fins al moment, amb una bossa virtual que s'anirà omplint a mesura que el nombre de donacions augmenti, fins a arribar a l'objectiu de 35.000, i tenir-la plena a finals d'agost.

D'altra banda, l'etiqueta #omplelabossa buscarà dinamitzar la campanya a les xarxes socials, per així animar a tothom a compartir l'experiència de la donació. A més, el Banc de Sang també demana que es comparteixin imatges amb la bossa de roba, i així fer que el missatge de la bossa, 'Donar el millor de tu. Dona sang', arribi a tot el món.

La importància d’unes reserves estables

A l'estiu, les donacions baixen al voltant d'un 30% respecte les altres estacions de l'any. Per garantir que les reserves siguin estables, s'han programat 60 campanyes cada setmana, a més d'obrir les sales de donacions de fins a 20 hospitals. A més, també estan previstes 500 donacions de plaquetes, un component sanguini molt important pels malalts de càncer.

Per les clíniques i els hospitals, és molt important tenir unes reserves de sang per fer-les servir cada dia, i que permetin fer front a qualsevol situació d'emergència.

 
Comentaris

Destaquem