El Cau Amic, La Ciutat dels Gats i La Plataforma Animalista, tot per ajudar als animals

Les tres entitats animalistes vetllen pel benestar dels animals abandonats. L’acció de les protectores ha aconseguit més de 500 gats esterilitzats i retornats a les colònies

El Cau Amic, La Ciutat dels Gats i La Plataforma Animalista, que estan a punt de renovar un conveni amb l’Ajuntament, per continuar encarregar-se de les colònies de gats de Sant Cugat. Més de 500 gats rescatats, esterilitzats i retornats a les colònies avalen la bona feina de les tres entitats animalistes.

A més, les organitzacions volen fer pales el seu reconeixement a les persones que anònimament ajuden als gats de la ciutat. Parlem amb les tres entitats per conèixer-los:

 

El Cau Amic

Francesc Codonyés i Rosa Maria Marquès d’El Cau Amic. MOTO: M. O.

Francesc Codonyés i Rosa Maria Marquès d’El Cau Amic.FOTO: M.O.

 

És la voluntat del Cau Amic donar servei als animals, companys de l’home i que ens donen de franc el seu afecte.

Aquestes paraules són del pròleg del Cau Amic des de la seva fundació, el març del 1996, després de molts anys de lluita buscant un lloc.

El Cau Amic s’encarrega d’atendre i gestiona en el seu refugi, totalment condicionat, 40 gossos i 15 cases d’acollida. Els seus voluntaris són realment ‘Els encantadors de gossos’ amb passejades, cures i afecte pels gossos, perquè d’aquesta manera tinguin el que es mereixen.

L’entitat també organitzen xerrades sobre animals a escoles i recullen uns 150 gossos a l’any i esterilitzen una bona xifra de gats. De les moltes accions que desenvolupen assenyalem:

El rescat dels gossos del pastor a Can Cussos amb perill de mort i moltíssimes accions de rescats i cures dels animals.

La seva presidenta, Mari Rosa Marqués, Rosa Mari com tothom la coneix és l’ànima del Cau Amic. Rosa Mari ha salvat gats, gossos, conills, gallines i tota la fauna que us podeu imaginar a Sant Cugat i Valldoreix, així com a ajudat a moltes persones amb necessitat.

 

La Ciutat dels Gats

Maria Rosa Borell i Lluís Vidal de La Ciutat dels Gats FOTO: Bernat Millet

Maria Rosa Borell i Lluís Vidal de La Ciutat dels Gats FOTO: Bernat Millet

La Ciutat dels Gats va ser creada l’any 1994 per Maria Rosa Borrell, la doctora Teresa Castel i Lluís Vidal. Tots ells han construït i dirigit dos refugis amb més de 400 gats, oferint-los cures, adopcions i manteniment. En tot aquest temps, La Ciutat dels Gats ha rescatat més de 3.000 gats per esterilitzar-los i ha impulsat la formació d’unes 140 colònies. Malgrat ser una entitat especialitzada en gats, Lluís Vidal ha recollit, en guàrdies de 24 h al dia i tots els dies de l’any, en 26 municipis del Vallès i del Maresme, uns 4.500 gossos, acollits tots a la SPAM de Mataró, aquests serveis de forma professional. De les moltes accions destaquem:

• Rescat dels 70 gats de la plaça de toros les Arenes, avui centre comercial.

• Rescat de 300 gats per l’Ajuntament de Barcelona.

• Guanyadors durant 3 anys seguits del concurs de la Diputació de Barcelona, per recollir i esterilitzar els 200 gats de les seves instal·lacions a Barcelona i Santa Coloma.

La Ciutat dels Gats actualment col·labora amb l’Ajuntament de Sant Cugat i Valldoreix en l’esterilització i formació de colònies de gats del carrer.

 

La Plataforma Animalista

Helena Vicente i Yolanda Muñoz de La Plataforma Animalista FOTO: Marcos Nevado

Helena Vicente i Yolanda Muñoz de La Plataforma Animalista FOTO: Marcos Nevado

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) es va crear el març de 2015 per un entusiasta grup de proteccionistes per treballar i millorar les condicions en tot allò que es refereix al món animal. En aquest temps tenen al seu càrrec unes 15 colònies de gats, han efectuat més de 150 adopcions i han portat a terme uns informes amb estadístiques de les colònies de Sant Cugat, un referent a tenir en compte.

Denuncies, maltractaments, casos per resoldre que afecten el benestar animal han estat un objectiu recollint tot l’aspecte legal i jurídic de la defensa dels animals, aplicant-se amb rigor i fermesa. Destaquen moltes accions:

• El rescat quasi impossible d’un gat, atacat amb balins d’escopeta i al qui li van salvar la vida.

• La presidenta de l’entitat, Yolanda Muñoz, experta i activa recuperant gats i gossos, es va jugar la vida a les vies del tren per rescatar un gos atropellat per un comboi i que tenia les cames trencades i moltíssimes ferides. Durant el rescat, Muñoz va caminar entre les vies mentre els conductors dels trens tocaven el clàxon al seu pas per avisar del perill. Finalment, Muñoz va poder sortir de les vies ajudada pel personal de FGC. Malgrat les múltiples lesions, el gos va poder ser adoptat.

Aquesta és la filosofia de la Plataforma Animalista, ajudar sempre els animals indefensos d’un món cruel.

 
Comentaris

Destaquem