El Centre Obert celebra la majoria d'edat a la plaça de Barcelona

A la festa hi ha hagut batucades, un joc de construcció, un taller de pinta cares i moltes altres activitats

El Centre Obert ha celebrat el seu divuitè aniversari amb una gran festa a la plaça de Barcelona. Nens i nenes de tot Sant Cugat s'han aplegat la tarda d'aquest divendres 11 de maig per gaudir d'una tarda plena de jocs i música, i on ells mateixos, els infants, eren els protagonistes. Una efemèride que s'ha traduït en una ocasió perquè els nens prenguessin el carrer i gaudissin d'una batucada, un joc de construcció gegant, un taller de pinta cares i moltes altres activitats.

La festa, oberta a tothom, a començat al voltant de les 17.30 h, amb l'arribada de la percussió dels Ganapies, la petita batucada formada pels infants del Centre Obert Sant Cugat. Tot seguit, han començat els parlaments, on dos dels més petits integrants del Centre han pogut dedicar unes paraules d'agraïment i han expressat el que el Centre Obert significa per ells.

Per la seva banda, la Noemí i la Montse, mares de nens del Centre Obert i veu representant de les famílies dels infants, han expressat la gratitud per la feina ben feta, dient que "volem felicitar al centre obert per la seva dedicació i l'esforç durant tots aquests anys en els quals hem crescut com una gran família".

L'emoció, però, ha vingut de la directora del Centre Obert Sant Cugat, Judit Faliu, que s'emocionava dient que "després de tants i tants anys d'estar al Centre Obert, la millor cosa que m'he trobat es que mai he estat sola". Faliu ha afegit que era important fer "un homenatge a totes aquelles educadores i educadors que han format part del centre, i que l'han fet créixer i tirar endavant amb moltíssima il·lusió i moltíssimes ganes".

Unes grans "espelmes" han decorat el pastís per l'aniversari del Centre Obert. FOTO: Lali Álvarez.

La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, també ha volgut valorar la feina del centre municipal, dient que "el servei del Centre Obert serveix per donar una petita empenta a les persones que ho necessiten, no solament als nens i nenes, sinó també a les famílies, per poder tirar endavant". Tot seguit, ha fet entrega a la direcció d'una placa commemorativa pel divuitè aniversari, donada per l'Ajuntament.

La festa, a més, ha comptat amb la col·laboració organitzativa de l'associació solidària Pim Pam Pum, que ajuda a diversos col·lectius de Sant Cugat. Segons ha destacat el seu president, Jordi Calm, "nosaltres col·laborem amb diferents entitats i projectes solidaris i normalment destinàvem cada acte a un projecte solidari. I aquest any ens vam decidir, vam parlar amb la gent del Centre Obert, després de veure diversos projectes i vam inclinar-nos per ajudar-los amb el projecte de la batucada" durant tot l'any.

La festa ha inclòs, a més, diversos jocs i tallers de diferent mena, tot i que ha destacat la degustació de 18 pastissos, un per cada any de l'entitat, i una xocolatada popular. Dues grans espelmes, representant el número "18", han decorat la plaça. Finalment, la festa s'ha allargat fins a les 20 h amb el concert del grup Xiula.

Durant tots aquests anys el Centre Obert ha acollit més de 400 nens i nenes. Inicialment aquest servei es va concebre per treballar amb adolescents, però en aquests anys ha evolucionat i actualment atén a nens i nenes de 6 a 12 anys. El Centre també s'ha adaptat als canvis sociològics: inicialment treballava amb un 10% d'infants nouvinguts i actualment representen un 80%. D'altra banda, també cal destacar la implicació de les famílies en aquest projecte, ja que pràcticament el 100% estan vinculades en la vida del Centre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem