El Centro Popular Andaluz celebra 40 anys d'arrelament i implicació a Sant Cugat

Justo Molinero, "un català nascut a Còrdoba", protagonista de la celebració

El Centro Popular Andaluz, una de les entitats amb més arrelament i activitat a Sant Cugat, ha celebrat aquest dissabte 23 de setembre els seus 40 anys de vida. L'empresari i locutor de ràdio Justo Molinero ha estat el protagonista conviat i ha estat nomenat soci honorífic de l'entitat santcugatenca. (Les millors fotos del cap de setmana)

L'alcaldessa Mercè Conesa ha acompanyat el CPA en el seu 40è aniversari i ha agraït la tasca de tots els seus membres, "persones que s'estiment Sant Cugat i que sumen". "No ens imaginem Sant Cugat sense el CPA, no ens imaginem la Festa Major sense la Caseta", ha destacat.

Conesa ha fet un discurs en favor de la unitat del poble davant "l'aldarull polític" d'aquests dies i ha llançat un missatge: "El que ens uneix és la democràcia, que aquest poble tiri endavant i que ens respectem". L'alcaldessa ha agrait també la tasca del CPA en el foment de la "cohesió social de Sant Cugat".

Miquel Jiménez, president del Centro Popular Andaluz, ha destacat la importància que sempre ha tingut l'entitat per Sant Cugat i el punt de trobada que suposa per gent de tot arreu del món. "La nostra Caseta és la millor activitat de la Festa Major", ha afirmat orgullós. El president veu aquesta celebració com "el colofó a una història que van començar fa quaranta anys unes famílies de Montellano que es van reunir i volien recuperar les seves costums. Ho hem aconseguit".

"Un català nascut a Còrdoba"

Justo Molinero FOTO: Lali Puig

Justo Molinero, protagonista d'una nit que també ha comptat amb l'actuació del cantaor Pere Martínez i una mostra de ball oriental, s'ha mostrat molt agraït pel reconeixement del CPA i ha reivindicat els seus orígens: "Soc un català nascut a Còrdoba, perquè els catalans neixem on ens dona la gana".

Molinero ha tingut un record pels atempats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost i també per la situació política del país: "No hi ha res més democràtic que la gent s'expressi. Catalunya serà el que els catalans volguem que sigui". "Visca Andalusia, visca Catalunya i el millor està per venir", ha finalitzat Molinero.

El president del CPA, Miquel Jiménez, ha destacat que era un orgull compta amb Justo Molinero, a qui sempre ha escoltat a Ràdio Teletaxi: "La funció del Centro és difondre cultura i Justo ha difòs durant tota la seva carrera la cultura i les arrels andalusos, Casava perfectament amb la nostra filosofia".

Mostra de dansa oriental FOTO: Lali Puig
Més informació
 
Comentaris

Destaquem