El Consell d'Infants treballarà per la convivència de les noves maneres de mobilitat

L'ens participatiu s'ha constituït a Sant Cugat en l'any que celebra el seu desè aniversari

Com millorar la convivència entre els vianants i les noves formes de mobilitat urbana és l'encàrrec que han rebut els membres del Consell d'Infants del curs 2018-2019 a Sant Cugat del Vallès per part de l'alcaldessa de la ciutat, Carmela Fortuny. Un Consell d'Infants que s'ha constituït, enguany que celebra els seus deu anys d'història, aquest dimecres, 14 de novembre.

L'ens, presidit per l'alcaldessa i vicepresidit per Joan Gimeno i Andrea Checa, està format per 35 infants de 5è i 6è de primària de 16 escoles santcugatenques. Fortuny els ha recordat que "tots hem de col·laborar, treballar en xarxa, i poder prendre part de les decisions sobre la ciutat", recordant com "l'Ajuntament s'ha de posar a l'alçada de la mirada dels infants" donant-los la paraula amb espais com el Consell.

Els diferents infants que formen part de l'ens aquest curs ha presentat les seves motivacions per fer-ho, entre les quals destaquen el fet de "tenir més imaginació" que els adults; la voluntat "d'aportar idees" i la de "viure una experiència única". Uns aspectes als quals els han encoratjat els representants dels diferents partits polítics municipals presents a la sessió.

Abans de rebre l'encàrrec per a aquest curs, Fortuny ha volgut repassar la feina feta per l'anterior Consell d'Infants. En aquell cas, tenien l'encàrrec de fer propostes per millorar el reciclatge a la ciutat, i van plantejar mesures com potenciar el mercat de segona mà, implantar punts verds a cada barri, o insistir en les campanyes de conscienciació sobre la necessitat de reciclar. Fortuny també els ha traslladat la feina que fa l'Ajuntament en aquest sentit.

A final de curs es podran conèixer les propostes dels més menuts per a fer que les noves formes de mobilitat urbana i els vianants puguin conviure a la ciutat.

 
Comentaris

Destaquem