El Consell de Joves 13/16 vol donar continuïtat a l'ens amb joves de 17 a 21 anys

La sala de plens de l'Ajuntament s'ha omplert dels alumnes d'ESO que han format part del Consell de Joves d'aquest curs per realitzar la sessió de tancament

El dilluns 4 de juny a la tarda s'ha celebrat l'última de les 9 sessions que ha fet aquest any el Consell de Joves. En aquest cas, la sessió ha servit per concloure la 4a edició d'aquesta iniciativa, que des de fa ja 4 anys acosta la visió i l'opinió dels joves de Sant Cugat sobre diferents temes referents a la ciutat. Amb l'absència de l'alcaldessa Mercè Conesa, l'encarregat de dirigir aquesta sessió ha estat Eloi Rovira, regidor d'Esport i Joventut de l'Ajuntament de Sant Cugat.

La sessió ha servit per fer una cloenda del que ha estat el Consell de Joves del curs 2017-2018 i extreure'n les conclusions pertinents. Així, l'acte ha començat amb un parlament d'Eloi Rovira: "Fem una valoració molt positiva del que s'ha aconseguit amb el Consell de Joves durant aquest curs. Vull agrair a tots els joves que heu participat en aquest projecte per la implicació i el compromís que heu mostrat amb el Consell de Joves, però també amb la ciutat de Sant Cugat".

Després de la benvinguda del regidor, ha estat el torn dels portaveus del Consell de Joves, en Pau i l'Aitana, dos joves que estudien 4rt d'ESO. Entre els dos han llegit l'informe de valoració i les conclusions del que s'ha fet durant tot el curs. "Volem agrair a l'Ajuntament que hagin cregut amb nosaltres per continuar amb aquesta iniciativa, per donar-nos veu i responsabilitats", ha afirmat l'Ainoa. En aquest sentit, els portaveus han explicat que les conclusions de tots els projectes que s'han tirat endavant i d'aquelles iniciatives que encara estan per estudiar, són molt bones.

De fet, han proposat la creació d'un altre Consell de Joves, en aquest cas, que comprengui nois i noies de 17 a 21 anys, per no aturar el projecte als 16 anys i permetre que els joves segueixin vinculats al que passa a la ciutat, amb veu i protagonisme. Des de l'Ajuntament s'ha assegurat que la iniciativa és interessant i es farà el possible per tirar-la endavant.

Posteriorment han intervingut els portaveus de tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament. Tots ells han coincidit en la importància d'aquest projecte per tal d'entendre millor les necessitats dels joves i permetre més proximitat entre el col·lectiu de nois i noies i l'Ajuntament. "L'objectiu és que puguem resoldre amb més coneixement les necessitats dels joves de Sant Cugat", ha explicat Esther Salat, regidora d'Educació, Universitat, Família i Recursos humans, que s'ha incorporat després a la sessió.

L'acte ha acabat amb un refrigeri per a tots els membres del Consell de Joves. Abans, però, Eloi Rovira ha insistit en la importància de seguir donant pes al Consell de Joves i animant als nois i noies a continuar implicant-se en diferents àmbits del municipi.

 
Comentaris

Destaquem