El Curs d'Estiu de la Unipau treballarà les conseqüències dels conflictes armats

En la presentació del programa del curs d'enguany ha intervingut Jaume Castro, responsable de la comunitat de Sant Egidi a Barcelona

Més de 25 experts i entesos en conflictes, pau i drets humans intervindran entre els dies 7 i 13 de juliol al 31è Curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). El curs es titula “Les conseqüències dels conflictes armats”, i abordarà qüestions com les víctimes de les guerres, l'impacte social dels conflictes, l'impacte en les dones, l'impacte sociopolític i econòmic i l'impacte ambiental. En el darrer apartat del curs es treballaran iniciatives de pau.

El programa, que ja es pot consultar a la xarxa, ha estat presentat aquest dimecres 8 de juny, a la sala de conferències del Monestir. Després d'una breu introducció per part de la tinent d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, i del president de la Universitat Internacional de la Pau, Arcadi OliveresJaume Castro ha fet una conferència sobre "Els corredors humanitaris de la Comunitat de Sant Egidi a Itàlia, un model operatiu replicable".

Inscripcions obertes

Totes les conferències es realitzaran, com cada any, al Centre Borja. Les inscripcions ja es poden formalitzar presencialment, i a través del web universitatdelapau.org a partir d'aquest dijous 9 de juny. El preu és de 70 € per assistir al curs complet, 40 € si es vol assistir als matins o a les tardes, i 20€ per un dia de curs. Totes les persones jubilades, estudiants o a l'atur tindran un 50% de descompte en l'opció de curs complet.

Ponents destacats

Entre els ponents que passaran per aquesta edició hi figuren Colin Archer, secretari general de l'International Peace Bureau, Rafael Grasa, president de l'ICIP, Sidi Omar, investigador i diplomàtic del Sahara Occidental, Gabriela Serra, diputada al Parlament de Catalunya i membre del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, Itziar Ruiz-Giménez, professora de Relacions Internacionals de la UAM i coordinadora del grup d'Estudis Africans, Donatella Rovera, Senior Crisis Response Adviser d'Amnistia Internacional, Txema Urquijo, excoordinador de la política de víctimes del govern basc, o David Bondia, director de l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

 
Comentaris

Destaquem