El Dr. Fernando Vilariño, del CVC de la UAB, nou president de la Xarxa Europea de Living

Vilariño és sots director del Centre de Visió per Computador i Professor Titular de l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona

El Doctor Fernando Vilariño, sots director del Centre de Visió per Computador de la Univesitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha estat escollit com a nou president de la Xarxa Europea de Living. Així, Vilariño agafa el relleu en el lideratge d’una Xarxa Europea que treballa per a una ciència i una innovació obertes, inclusives i responsables. Amb més de 150 membres actius arreu d’Europa i el món, la xarxa agrupa diverses iniciatives que pretenen fomentar una recerca i una innovació centrades en el ciutadà, connectant de forma activa universitats i centres de recerca, indústria, administració pública i ciutadania, i amb l’objectiu d’afrontar reptes a nivell global en diverses àrees com ara salut, educació, mobilitat, tecnologia i intel·ligència artificial o cultura.

Fundada el novembre de 2006, la European Network of Living Labs (ENoLL) neix dins de l’Agenda Digital de la Unió Europea i es converteix en una de les comunitats més actives i el principal referent a Europa en innovació centrada en el ciutadà. El Dr. Fernando Vilariño és membre de la Xarxa amb el projecte Library Living Lab, el qual ha col·laborat a crear. Es tracta d’un espai dins de la biblioteca pública del barri de Volpelleres, a Sant Cugat. Aquest projecte explora com la tecnologia transforma l’experiència cultural de la gent en un espai accessible a la ciutadania. El projecte està impulsat pel Centre de Visió per Computador, La Universitat Autònoma de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Cugat, l’Associació de veïns del barri de Volpelleres i la Diputació de Barcelona, i ha contribuït a la creació del programa BiblioLab de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

 
Comentaris

Destaquem