El govern vol excloure l'Hospital General de la xarxa sanitària pública de Catalunya

El nou govern català no vol que centres privats amb ànim de lucre formin part del sistema públic

El consell de direcció del Servei Català de la Salut preveu expulsar de la xarxa sanitària pública catalana a l'Hospital General de Catalunya, situat a Sant Cugat i gestionat per l'empresa privada QuirónSalud. L'objectiu és garantir que aquesta xarxa pública no inclogui a centres de titularitat privada i amb ànim de lucre. Ho ha avançat el conseller de Salut, Toní Comín, durant una comissió parlamentària que recull Europa Press.

"És el pas més important en termes de reforçar el caràcter públic del sistema sanitari", ha valorat Comín. Segons ha precisat, la decisió de prescindir d'aquest centre privats en el Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya, en què conviuen pública i concertada, la gran majoria sense ànim de lucre; es prendrà en una reunió del consell de direcció del CatSalut que tindrà lloc el 22 de febrer, aprofitant que vencen els contractes amb aquests centres aquest 2016.

A més de l'Hospital General, la Generalitat també preveu expulsar del sistema públic a la Clínica Vallès i estudiarà el cas de l'Hospital Sagrat Cor, el darrer privat que quedarà a la xarxa, però que les seves dimensions requereixen un estudi més exhaustiu. Aquesta és una de les mesures recollides en el pla de xoc social de Junts pel Sí i la CUP, que preveia que els centres hospitalaris privats amb ànim de lucre deixessin d'estar integrats en el sistema públic.

Sense informació

El TOT s'ha posat en contacte amb l'Hospital General de Catalunya, que ha explicat que s'ha assabentat de la voluntat del govern català a través dels mitjans de comunicació. "No sabem res", han recalcat fonts del centre hospitalari, que no han volgut entrar en més detalls.

 
Comentaris

Destaquem