El Gran Recapte acaba a Sant Cugat amb sensacions positives

Ara es necessiten molts voluntaris per fer les tasques de classificació dels aliments recollits

El Gran Recapte a Sant Cugat es va fixar l'objectiu de superar els 66.000 quilos recollits el 2015. Després de la jornada de recollida d'aliments d'aquest divendres i dissabte, dies 25 i 26 de novembre, sembla que aquesta xifra es podrà superar, tal com explica el responsable santcugatenc de la iniciativa, Jaume Ibars: "La sensació és molt bona i, tot i que encara no tenim xifres, molt possiblement superarem l'any passat. En general ha anat molt bé".

350 voluntaris han fet possible el Gran Recapte a Sant Cugat, que ha comptat amb 18 punts de recollida en tot el municipi. "La gent està implicada, però sempre són els mateixos", destaca Ibars, que fa una crida a la societat per sensiblitzar-se amb les famílies que no disposen de recursos suficients ni per garantir una alimentació saludable.

El Gran Recapte és una campanya de tot Catalunya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària, així com donar a conèixer la situació que travessa aquest col·lectiu. Davant algunes veus que anuncien el final de la crisi, Ibars ho té clar: "Els polítics es caracteritzen per dir mentides. La crisi acaba per uns pocs, però pels de sempre. La gent amb poc recursos cada vegada necessita més ajuda".

4 milions de quilos de menjar

A tot Catalunya s'han recollit més de 4.000 tones de menjar FOTO: Lali Álvarez

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya que impulsen la iniciativa han estimat que, amb les dades recollides fins a les 19 hores del dissabte 26, la vuitena edició del Gran Recapte assolirà una xifra d’aliments recaptats similar a la de la passada edició. Aquesta xifra (provisional) fa preveure que el recompte final d’aliments bàsics superarà els 4 milions de quilos.

 
 
 

Crida a la col·laboració

Després de recollir tot el menjar, ara comença una tasca igualment important, com és la classificaicó dels aliments, que ja ha començat als magatzems del Bancs dels Aliments. Una tasca que requereix la implicació de centenars de voluntaris i per això s'ha fet una crida entre la població, tal com apunta Jaume Ibars: "Necessitem molts voluntaris. El menjar és per cobrir dos o tres mesos i hem de ser el més ràpids possibles".

La classificació dels aliments provinents de la ciutat i de les rodalies de Barcelona es realitza a la nau cedida pel Parc Logístic de la Zona Franca (carrer 3, Parc Logístic, Avinguda 4º, núm. 17 - 08040 Barcelona).

Fes-te voluntari de classificació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem