El Gran Recapte d'Aliments busca voluntaris

El 2015 es van recollir 66.000 quilos d'aliments a Sant Cugat amb la col·laboració de 250 voluntaris santcugatencs

Els dies 25 i 26 de novembre, el Banc dels Aliments organitza la setena edició del Gran Recapte, una campanya de recollida d'aliments bàsics a tot el país per aconseguir que les persones en situació de pobresa rebin ajuda alimentària. El 2015 van haver-hi més de 2.500 punts de recollida a tot Catalunya. A Sant Cugat en van ser 18, on els ciutadans van donar 66.000 quilos de menjar amb la col·laboració de de 250 voluntaris santcugatencs.

L'organització d'una activitat solidària d'aquesta envergadura, a tot Catalunya es van recollir més de 4,5 milions de quilos de menjar el 2015, no és possible sense la implicació de milers de voluntaris. L'any passat en van ser més de 23.000 i l'organització vol arribar enguany als 25.000.

És per això que des del Gran Recapte dels Aliments es fa una crida a la ciutadania per col·laborar en aquest projecte i inscriure's com a voluntari. La tasca del voluntari és cobrir un torn de 3 o 4 hores durant els dos dies de la campanya en el punt de recollida que hagin escollit. També hi ha la figura de coordinador, que haurà de dirigir un equip de 4 o 5 voluntaris durant els dos dies. Les inscripcions es fan a través d'internet.

El Gran Recapte dels Aliments està organitzat des de quatre Bancs d'Aliments, que van engegar la campanya coincidint amb els primers anys de la crisi. "Es calcula que actualment un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la setena edició", exposen en la seva presentació.

 
Comentaris

Destaquem