El Mercat de 2a mà, un espai per tornar a donar vida a tot tipus d'objectes

La rambla del Celler s'ha omplert de parades amb tot tipus d'articles

El Mercat de 2a mà, organitzat per l'Ateneu de Sant Cugat, ha tornat a omplir, aquest dissabte 13 de febrer, la rambla del Celler de parades.

La cita té per objectiu el fet de promoure la venda i l'intercanvi de tot tipus d'objectes que, per algun motiu, han perdut l'ús que se'ls donava en un principi.

Roba, calçat, joguines, joies, llibres, pel·lícules en DVD, articles de decoració i complements de moda són algunes de les coses que han omplert les parades dels participants d'aquesta edició.

La paradista Ondina Ballester, que és la segona vegada que participa al Mercat de 2a mà, considera que "és una cita agradable. Treus coses de casa que no fas servir, que no els dónes utilitat".

Per la seva banda, Ona Costas, que també participa per segona vegada, ha explicat al TOT que "com que la primera vegada ens va anar tan bé hem decidit repetir. Hem anat acumulant a casa tot tipus de coses: roba, llibres, bosses de mà, joies i altres coses."

I és que l'objectiu principal de la majoria dels paradistes és aquest, buidar calaixos i armaris d'articles que un ja no necessita.

A banda de particulars, hi ha entitats que també s'afegeixen a la cita. Aquest és el cas de l'Associació de Familiars d'Alzheimer de Sant Cugat. Tal com explica la voluntària Núria Casteleiro, "és un dia que aprofitem per dues coses. D'una banda és una manera de què la gent ens vegi i poder conscienciar a la ciutadania de la nostra tasca. Per altra banda, aprofitem per recaptar beneficis per l'entitat".

Noves formes de vendre objectes se segona mà

Molts paradistes han aprofitat per vendre roba FOTO: Lali Puig

Actualment, hi ha diverses aplicacions mòbils que s'utilitzen per vendre articles de segona mà.

Si una aplicació triomfa en aquest sentit, és l'anomenada 'Wallapop', una eina que tots els paradistes coneixen però que han coincidit en afirmar que són dues coses molt diferents.

Si bé és cert que tant a l'aplicació mòbil com a aquest tipus de mercat l'objectiu és vendre articles de segona mà, els paradistes consideren que el Mercat de Segona mà "és millor".

Aquest és el cas de la paradista Bego Domingo, qui ha confirmat que "conec l'aplicació, però crec que aquí, en aquest mercat, tot és més barat i és millor".

Per la seva banda, la paradista Ona Costas considera que "nosaltres som usuàries de 'Wallapop' també, però ens va millor aquí. Aquí portem coses petites i surten millor que a l'aplicació mòbil, la qual fem servir per coses més grans tipus mobles".

Tot i el bon dia que ha fet aquest dissabte a Sant Cugat, tots els paradistes han coincidit en afirmar que ha estat una de les cites més fluixes en quant a afluència de públic. En aquest aspecte, en declaracions al TOT han afirmat que "el festiu d'aquest divendres a Barcelona s'ha notat i ha fet que vingués menys gent".

Una de les parades del Mercat de 2a mà FOTO: Lali Puig
Més informació
 
Comentaris

Destaquem