El model participatiu de Sant Cugat protagonista de l'Assemblea General de Localret

La ponència inaugural d'aquest any 2018 s'ha dedicat a la plataforma de participació ciutadana DECIDIM

El model participatiu de Sant Cugat ha sigut protagonista de l'Assemblea General del Consorci Localret, celebrada el dimarts 6 de març al Cibernàrium de Barcelona. La ponència inaugural d'enguany ha estat dedicada a DECIDIM, la plataforma de participació ciutadana dissenyada per l'Ajuntament de Barcelona. Joan Puigdomènech, regidor i comissionat de Participació Ciutadana, ha sigut l'encarregat d'explicar alguns exemples pràctics d'utilització d'aquesta plataforma a Sant Cugat.



El regidor ha valorat el potencial de la participació digital de Sant Cugat a través de la plataforma Decidim Sant Cugat, posant d'exemple les 5.300 persones que van votar digitalment als Primers Pressupostos Participatius de la ciutat. Aquesta aplicació es va posar en marxa fa prop d'un any i, ja ha permès fer vuit processos participatius d'abast molt diferent, entre els quals destaca, el dels segons Pressupostos Participatius.



Per al regidor, aquesta plataforma permet obrir la via digital a pràcticament totes fases d'un procés: des de la informació fins a la presentació de propostes, les votacions o el seguiment de l'execució dels projectes guanyadors. "Això facilita que la gent participi i ens permet donar resposta a diferents nivells de participació, ja que la gent es pot implicar en més o menys grau fins i tot si no pot assistir als espais d'informació presencials", va explicar.


Joan Puigdomènech també ha destacat la possibilitat de treballar per barris o àmbits sectorials, o de fer-ho també en l'àmbit supramunicipal, ja que en ser una plataforma compartida per diversos municipis, poden fer-se processos que afectin a més d'una ciutat o per a barris, com Les Planes.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec del també santcugatenc Jordi Puigneró, Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem