El Monestir de Sant Cugat i la llegenda de Pedra i sang, protagonistes a TV3

La història de l'assassinat de l'abat durant la missa del gall de 1350 a Sant Cugat, al programa El lloc dels fets de TV3

El programa El lloc dels fets de TV3 tindrà com a protagonista aquest diumenge, dia 7 de maig, el Monestir de Sant Cugat i la llegenda de Pedra i sang, que explica l'assassinat de l'abat durant la missa del gall de 1350. El lloc dels fets és un programa de la televisió catalana que viatja per tretze monuments catalans per descobrir tretze històries poc conegudes que van passar dins seu.

Durant els diversos episodis, els espectadors viatgen pel territori català per conèixer les traïcions, estafes, crims, secrets, obsessions o venjances que van passar a Sant Pere de Casserres, a la ciutat ibèrica d’Ullastret, al Castell de Miravet, al palau de Maricel de Sitges, a la Seu Vella de Lleida, als Monestirs de Santes Creus, Sant Cugat del Vallès o Santa Maria de Ripoll, a la Tàrraco romana, al palau Reial de Barcelona, a la Universitat de Cervera i a la fàbrica Asland de Castellar de n’Hug.

El capítol d'aquest 7 de maig estarà dedicat al monument romànic de Sant Cugat i a la història de Pedra i sang. Així, els espectadors de la televisió pública coneixaran com un grup de nobles encapçalats per Berenguer de Saltells van irrompre a l'església durant la missa del gall de 1350 i van assassinar l'abat Biure davant de tot el poble. L'episodi, que porta per títol Sang a l'altar, es podrà veure a partir de les 23.30 hores.

A través de la història, TV3 acostarà la bellesa patrimonial del Monestir de Sant Cugat i de tot el seu conjunt, en una ocasió única per gaudir d'aquest símbol santcugatenc a través de la televisió.

L'historiador santcugatenc Domènech Miquel, entre altres, participarà en l'explicació de la història local. 

'Pedra i sang' representa cada Nadal l'assassinat de l'abat Biure a mans de Berenguer de Saltells FOTO: Mané Espinosa

Més informació
 
Comentaris

Destaquem