El Parc de Collserola alerta sobre la perillositat dels senglars

Segons el Parc s'han produït recentment incidents en àrees de lleure i altres equipaments del Parc

El Parc de Collserola ha emès un comunicat alertant sobre l'augment de la perillositat i agressivitat dels senglars, especialment d'aquells que es mouen per les zones urbanes i voltants i s'alimenten majoritàriament de menjar que els donen els humans. Aquests senglars, que defineixen com a habituats, són segons el Parc de Collserola el grup més problemàtic: "Alguns s’estan tornant cada cop més exigents i poden arribar a ser agressius per obtenir el menjar".

Segons el Parc, una part de la població de senglars que actualment viu a Collserola ha perdut la por a les persones. Darrerament s'haurien produït alguns incidents en àrees de lleure i altres equipaments del Parc.

Recomanacions als veïns

Per aquest motiu, el Parc de Collserola ha fet arribar una sèrie de recomanacions per evitar ser atacat per un senglar. Recomana d'entrada que la gent no s'hi apropi i no se'ls toqui per risc de mossegada o d'envestida. També demana que no se'ls doni a menjar. En cas de trobar-lo, fer soroll i gesticular per allunyar-los.

Pel que fa àrees de picnic, el Parc recomana també que es controli les bosses i especialment el menjar, ja que podrien prendre el menjar de forma agressiva. Tanmateix demana prudència als conductors pel risc que un senglar es creui i provoqui un accident.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem