El Pinar haurà de fer més hores de castellà per una interlocutòria del TSJC

Després del Santa Isabel aquesta és la segona escola a Sant Cugat que està obligada a fer el 25% de les classes en castellà

L'escola el Pinar de Nuestra Señora haurà de fer el 25% de classes en castellà per una ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). D'aquesta manera el centre és la segona escola a Sant Cugat que haurà de complir aquesta mesura, després que el gener es conegués que el Santa Isabel també haurà d'augmentar les classes en castellà. El centre haurà ara de fer més castellà en un curs de preescolar i en un altre de primària.

El Departament d'Ensenyament ha informat que han estat cinc famílies d'una mateixa escola de Sant Cugat que han fet la petició, i segon ha avançat el TOT l'escola és el Pinar. Paral·lelament, una família d'un centre de Mataró també va demanar l'escolarització en castellà.

La directora executiva del centre educatiu, Maria de Santa Teresa, ha explicat que el projecte lingüístic d'El Pinar "até a la diversitat del centre i ha dit que els va sorprendre molt la denúncia", ja que el centre pot arribar a ajustar l'idioma en funció de les necessitats a l'aula. La religiosa ha indicat que "ara aplicarem la sentència del TSJC dins la normalitat i que no deixarem que això esdevingui un tema polític". En aquesta direcció la responsable del centre educatiu ha demanat als pares que deixin els temes polítics al marge, ja que segons ella, "pot ser que alguns pares puguin haver estat motivats per temes polítics".


Maria de Santa Teresa ha volgut fer referència "als bons resultats que durant tots aquests anys ha aconseguit El Pinar amb el projecte lingüístic" i ha titllat de "pena" la situació. 

L'alcaldessa ho lamenta

"No entenem aquesta interpretació. Lamentem que hi hagi formacions polítiques que forcin aquestes situacions per aconseguir a través de les sentències el que no estan aconseguint a través dels vots". D'aquesta manera, l'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha expressat arran de la nova situació. 

En aquest sentit, Conesa ha remarcat que la sentencia ataca el model d'immersió lingüística a Catalunya i ha subratllat el consens d'aquest. "Aquest model fomenta la cohesió social perquè garanteix que tots els nens i nenes siguin competents tant en català com en castellà.

Posició d'Ensenyament

El Departament d'Ensenyament ha confirmat que són sis noves peticions i que els centres hauran de d'aplicar les mesures cautelars que marca el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la seva interlocutòria i, per tant, impartir el 25% de classes en castellà al grup de l'alumne que ho ha sol·licitat. Aquests casos arriben després que el Tribunal Suprem confirmés, en dos casos anteriors, que el 25% de les classes eren una proporció ''raonable'' i desestimés el recurs de les famílies que sol·licitaven arribar al 50%.

 
Comentaris

Destaquem