El Pregó de l'Associació Hort Mira-Sol enceta la Festa Major del barri

L'Assocació Hort Mira-Sol ha estat l'encarregada de fer el tret de sortida de la celebració, amb el Pregó

La Festa Major de Mira-Sol ja està en marxa. El barri santcugatenc celebra la seva festivitat duran el cap de setmana que compren des del divendres 6 fins al diumenge 8 de juliol. Com ja és tradició, les activitats de la Festa Major de Mira-Sol han iniciat amb el Pregó, que aquest any ha anat a càrrec de l'Associació Hort Mira-Sol, i s'ha fet el divendres 6 de juliol, a les 20:00 h, al Casal Mira-Sol. L'alcaldessa Carmela Fortuny ha assitit al Pregó, igual que diferents representants de les forces polítiques del consistori. "Hem de reivindicar les Festes Majors dels barris", ha assenyalat Fortuny.

Els pregoners d'enguany es caracteritzen per l'impuls d'un hort comunitari, que va començar l'any 2017. L’hort comunitari ecològic de Mira-Sol es planteja com un espai central des de diverses òptiques: un espai formatiu en valors i capacitats; un espai de gestió ambiental sostenible; un espai productiu i d’ajuda a l’economia domèstica; un espai socialitzador, de foment del respecte i la convivència, i de cohesió intergeneracional; i, finalment, un espai recreatiu.

En el Pregó, l'Associació Hort Mira-Sol ha volgut destacar la vida en col·lectivitat del barri de Mira-Sol. Durant el Pregó, que ha estat irònic i teatralitzat, també han assenyalat diferents coses a millorar, provocant els somriures entre el públic, format per, aproximadament 50 persones. "Cal recordar d'on venim, com a barri i com a societat", han iniciat els pregoners. "Ens imposem dir-nos que som ecològics i transmeten aquests valors als nostres fills", han explicat.  D'altra banda, han volgut fer un repàs a la cultura de l'hort del barri: "Nosaltres no som innovadors, sinó recuperadors de la cultura de l'hort del barri", han afegit.

Al final del Pregó, l'alcaldessa Carmela fortuny ha entregat una placa commemorativa als pregoners.

Durant el divendres 6 de juliol, a banda de l'activitat que enceta la festa, se celebra un Pícnic a la Fresca, teatre, cinema a la fresca o concerts. coneix totes les activitats de la Festa Major de Mira-Sol.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem