El procediment de desnonament

Pot un inquil·lí pagar el deute una vegada s’ha iniciat un procediment de desnonament?

Com a propietaris segur que us heu preguntat: Què passa si inicio un procediment de desnonament i l’inquil·lí paga? Ha de pagar-me les despeses judicials?

La nostra legislació, a través de la figura de “l’enervació del desnonament”, permet a l’inquil·lí pagar les rendes endeutades una vegada s’ha iniciat el procediment judicial. Podríem dir que, “l’enervació del desnonament” es tracta d’una segona oportunitat que la llei atorga a l’inquil·lí per pagar les rendes acordades en el contracte d’arrendament i així continuar amb la possessió de l’habitatge.

Però, no sempre es concedeix aquesta segona oportunitat a l’inquil·lí, doncs aquest no podrà enervar l’acció sí prèviament ja ha estat requerit formalment de pagament amb anterioritat a la presentació de la demanda o si l’acció ja va ser enervada en una ocasió. Què succeeix aleshores amb les despeses judicials originades per la presentació de la demanda de desnonament? L’article 22.5 de la Llei d’Enjudiciament Civil condemna a l’arrendatari al pagament de les costes causades en el procediment, excepte que les rendes no s’haguessin cobrat per causes imputables a l’arrendador.

A la vista de l’exposat, recomanem que prèviament a interposar la demanda judicial es requereixi fefaentment de pagament a l’inquil·lí i s’eviti així que l’arrendatari procedeixi al pagament i continuï en l’ús de l’habitatge.

Luisa Fuentes Gómez 

38403 ICAB

Desahuciolegal.es

Més informació
 
Comentaris

Destaquem