El Seguici de Sant Pere fa esclatar la Festa Major de Sant Cugat

La calor ha obligat a modificar el recorregut i l'horari del seguici aquest 29 de juny

El dia de Sant Pere és dia de festa grossa a Sant Cugat del Vallès, i un any més la Festa Major ha esclatat la tarda d'aquest dissabte, 29 de juny, en honor al patró de la ciutat. I és que places i carrers vestits de gala han vist com el Seguici de Sant Pere, amb les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat i els balladors del Paga-li Joan i autoritats, anunciava la celebració a la vila.

Un seguici que enguany s'ha vist modificat per l'onada de calor que es pateix a la ciutat i arreu de Catalunya. D'aquesta manera, el seguici arrencava des de l'avinguda de Catalunya a les 18 hores, i no des de la plaça de la Vila a les 17 hores, tal com estava previst.

Seguici de Sant Pere de Festa Major. Foto: Bernat Millet.

 

Des del punt de partida, la comitiva ha avançat fins a arribar a la plaça de Sant Pere, on s'ha fet la tradicional ofrena davant de la casa de F. Vila i Trabal, amb el característic pilar d'entitats. Tot seguit, s'ha enfilat el Carrer Major, creant la plaça d'Octavià, i accedint a la llotgeta del Monestir. Aquí han esperat part dels membres de la comitiva mentre se celebrava la Missa Major, i els Geganters de Sant Cugat feien el ball de l'ofrena.

En acabar la llotgeta del Monestir ha estat l'escenari d'un nou esclat de Festa Major que ha desfermat l'eufòria a la festa. Un esclat que ha finalitzat amb la reivindicació de la llibertat dels presos polítics.

Un esclat que ha donat pas al tradicional ball de Festa Major a Sant Cugat, el Paga-li Joan, tancant així els actes de celebració de Sant Pere a Sant Cugat.

"Paga-li, Joan", ball del vano i el ram. Foto: Bernat Millet.

La Festa Major al TOT

Segueix tota l'actualitat de la Festa Major al canal TOT Festa Major, i consulteu les activitats previstes a l'agenda. Tota l'actualitat la podeu trobar a les xarxes socials del TOT Sant Cugat, a Twitter, Facebook i Instagram. I des del divendres, 21 de juny, podeu trobar el programa TOT Festa Major juntament amb la revista. També podeu consultar el programa en format digital. No us perdeu res!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem