El Servei Meteorològic alerta de perill alt per vent a Sant Cugat

Les ratxes podrien superar els 40 quilòmetres per hora

El Servei Meteorològic de Catalunya manté bona part del país en alerta per les previsions de fort vent a partir d'aquest diumenge, dia 5 de febrer, al migdia. Sant Cugat no s'escapa de la tendència general i les ratxes de vent al municipi poden superar els 40 quilòmetres per hora, especialment a partir del vespre. De fet, l'Ajuntament ha activat la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil municipal com a mesura preventiva pel risc de vent.

Segons el Meteocat, el perill per vent és alt al municipi i el situa en el nivell 3 sobre una escala de 6. A les 18 hores és quan el vent començarà a bufar amb més força. Aquest dissabte al matí, Sant Cugat ja va viure episodis de vent amb ratxes pròximes als 50 quilòmetres per hora. El dilluns, el vent continuarà present al municipi tot i que amb menys intensitat.

En episodis de vent, cal extremar la precaució a les carreteres i durant els trajectes i mantenir la guàrdia en les activitats a l'aire lliure. Convè també tancar bé la casa i no deixar per l'exterior objectes que puguin volar o caure.

Tot i que està sent un cap de setmana marcat pel vent, les temperatures estan sent suaus i han augmentat respecte a les últimes setmanes. De fet, la temperatura màxima del dissabte 4 de febrer es va situar en els 18 graus i, aquest diumenge, a les set del matí ja es superaven els 13 graus.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem