El temporal Glòria deixa gairebé 130 incidències a Sant Cugat

L'Ajuntament ha facilitat les dades de les incidències que, fins ara, ha deixat el temporal al municipi: 57 d'arbrat i una 70a en mobiliari urbà

El temporal Glòria s'està fent notar a Sant Cugat, i fins al moment ha provocat més d'un centenar d'incidències al municipi, 57 de les quals referents a l'arbrat (28 arbres caiguts i 29 branques esberlades) i una 50a més referents a mobiliari urbà, cablejat aeri i voladissos.

Més info: El temporal Glòria colpeja Sant Cugat: arbres caiguts i desperfectes

Les dades, però, són provisionals, ja que el temporal encara no ha acabat, i el municipi manté l'alerta davant l'avís del Meteocat de perill per VENT (nivell 3 sobre 6), per PLUJA (nivell 2 sobre 6) i per NEU (nivell 1 sobre 6) que afecta la comarca del Vallès Occidental.

Més info: L'Ajuntament anul·la les activitats municipals a l'aire lliure previstes per dimarts

A més dels arbres caiguts i diferents incidències en equipaments municipals, el temporal ha deixat sense llum als veïns de Sol i Aire el dimarts 21 de gener, i la companyia seguia treballant a la tarda al lloc per poder solucionar la incidència, de la mateixa manera que va passar amb els de Mira-Sol el dilluns 20, a la tarda. En total, la tarda de dimarts, eren més de 1.500 usuaris els afectats per talls de llum en diferents punts del municipi.

Més info: Restablert el subministrament elèctric a Mira-sol

Més info: Els veïns de Sol i Aire, sense llum pel temporal

Les imatges del temporal Glòria a Sant Cugat.

 

Arbres caiguts i altres incidències pel temporal de vent a Sant Cugat. Foto: Cedida.

Arbres caiguts

El fort vent que ha afectat la ciutat dilluns i dimarts ha fet caure una trentena d'arbres a la via pública Sant Cugat. Així, han caigut arbres al parc Can Mates, al camí de l'Avenç, al carrer de Montserrat Roig, a les ruïnes de Can Cabassa, al carrer de Verònica (les Planes), a la rambla de Ribatallada, a l'accés de Sol i Aire, al carrer de Fuerteventura (Mira-sol) i al Pont del Diari (la Floresta). Al camí de l'Avenç també han caigut diversos arbres i la Policia Local ha tallat el pas en alguns trams durant dimarts al matí.

També han caigut dos pins de grans dimensions a l'avinguda de Jacint Verdaguer de Valldoreix, un damunt d'un bus i una marquesina, sense causar ferits. També ha caigut el xiprer de davant de l'EMD de Valldoreix. I s'han registrat  més caigudes d'arbres a la zona del Parc Central, i al carrer de Sant Celoni.

D'altra banda, el vent també ha fet caure gairebé una trentena de branques de grans dimensions arreu de la ciutat, com al carrer del Compte, el de Pagan amb l'Esquirol, el de Crepuscle, a l'avinguda de Rius i Taulet i a Llaceres.

Ja la matinada de dimarts, ha caigut un arbre al passeig de Sant Feliu, que ha obligat a tallar el trànsit i un altre a l'avinguda de Can Cortés, que també afecta la mobilitat.

La tarda de dimarts, ha quedat tallat l'accés des de la Rabassada fins al Centre d'Atenció Immediata per a Menors no acompanyats, per caiguda d'un arbre i el perill d'esfondrament en un tram de la via. Per aquest motiu, s'ha habilitat el carrer de Vista Rica de sortida.

Arbre caigut a la Rabassada. FOTO: @ajsantcugat

Arbre caigut a la Rabassada. FOTO: @ajsantcugat

Incidències en edificis i equipaments

El fort vent ha provocat altres incidències durant les dues jornades arreu del municipi. Així, diferents veïns i veïnes del barri santcugatenc de Mira-sol es quedaven sense subministrament elèctric per la caiguda d'un arbre sobre el cablejat elèctric la tarda de dilluns. Una avaria que se solucionava cap a les nou del vespre restablint el servei a la zona. 

 

A més, els Bombers i Protecció Civil han hagut d'actuar en diferents edificis per assegurar elements vulnerables que tenien risc de caiguda. La caiguda d'una xemeneia en una casa ha fet caure part del sostre, sense provocar ferits.

També es rebia avís per l'aixecament del sostre del pavelló esportiu de La Farga, així com el doblegament d'una antena de televisió que era al terrat d'un edifici del carrer Sant Jordi. Igualment, la policia local establia un perímetre de seguretat a la façana lateral del PAV3 per la caiguda d'una placa metàl·lica. L'Espai Pere Grau, de les Planes, també ha hagut de ser tancat, el dimarts 21 de gener, per la caiguda d'una placa metàlica del sostre.

També es registrava un petit incendi al camí Can Llobet per un curtcircuit en cable elèctric, i un pal d'enllumenat públic queia al carrer de Sant Joan de la Creu a Valldoreix, tallant la via al vespre de dilluns.

De la mateixa manera, deixaven de funcionar els semàfors de la rambla de Ribatallada la tarda de dimarts. Una avaria que se solucionava quan faltaven pocs minuts per a les 18 hores, però que es reproduïa passades les 18.30 hores, tornant a fallar els semàfors.

Incidències als FGC

La caiguda d'un arbre a les vies prop de l'estació d'Universitat Autònoma alterava la circulació de la línia S2 dels FGC a Sant Cugat durant la tarda de dilluns, provocant retards de més de 15 minuts entre Sant Cugat i Sabadell, i alterant el servei de trens de la línia S6 (Universitat Autònoma), que iniciava i finalitzava els seus recorreguts a l'estació de Bellaterra.

Més info: Retards als FGC per la caiguda d'un arbre a l'estació Universitat Autònoma

Previsió per a les pròximes hores

Després de dues jornades de temporal a Sant Cugat, es preveu que la situació es mantingui en les pròximes hores. Així, tal com apunta el meteoròleg Francesc Mauri, les ratxes de vent podrien arribar als 100 km/h i unes pluges notables, acompanyades amb vent, que poden allargar-se en les pròximes hores.

Més info: Temporal de vent i pluja durant en l'inici de la setmana a Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem