El TOT segueix celebrant els 35 anys amb la portada obra de Lluís Ribas

El TOT Sant Cugat edició en paper surt aquest divendres 20 de novembre

Les quatre portades del TOT 35 són un petit exemple de la gran quantitat de dones i homes que passegen el seu art per arreu. Vam començar amb  Sergi Barnils, després amb Maria Fabre, aquesta setmana és Lluís Ribas i acabarem amb Paco Minuesa.

Ribas va néixer al Masnou, però es considera molt santcugatenc. Va començar fent publicitat en l’època daurada del còmic i sempre dedicant-se a la pintura. El seu realisme té dos puntals: la dona i el mediterrani. A banda, és “un cul de mal seient”; organitzant exposicions a la seva galeria, la Nit de l’Art, el recordat premi de petit format, editant llibres, o aportacions solidàries. Ribas ens parla també de projectes, el 25 de novembre dia internacional de la dona, inaugura una instal·lació com a denúncia de la violència de gènere, ho farà amb la projecció d’una imatge a la façana del monestir, on del cel cauran llàgrimes de sang i un tòtem a la Plaça Octavià amb tres dones; la Rosa Parks, la Virgínia Woolf, i una nena marroquina representant totes les dones que han patit i pateixen violència. Hi haurà un text de la Marta Pessarrodona, i a través d’un QR es podrà seguir una entrevista als autors.

 

La COVID-19 ha frenat altres projectes com una exposició itinerant sobre la Mediterrània que de moment podrem veure a la seva galeria. La bellesa del cos femení i del mar sempre presents en la seva pintura, però el mar també és tragèdia i patiment. L’artista ens anuncia que per la primavera naixerà un nou Lluís Ribas, amb un canvi radical de la seva obra que seguirà basada en la figuració. Ens descriu l’obra de portada: és una finestra perquè el TOT és això, una finestra oberta al poble, i el Monestir com la joia més representativa d’aquest poble.

Llegeix aquesta edició del TOT amb el suplement.

 
Captura de pantalla 2020 11 19 a las 19.30.55

 

Lluis Ribas

Lluis Ribas

 

 

 
Comentaris

Destaquem