El TSJC avala la pròrroga del toc de queda 15 dies més a Sant Cugat

Es prohibeixen també les trobades de més de deu no convivents

La sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la pròrroga del toc de queda nocturn dues setmanes més a 176 municipis catalans, entre els quals es troba Sant Cugat, tal i com havia demanat el Govern de la Generalitat aquest dimats.

 

Així, es prohibeix la mobilitat nocturna no obligada entre la una i les sis de la matinada i també les trobades superiors a deu persones no convivents. Aquestes limitacions s'aplicaran a partir d'aquest mateix dijous a la mitjanit i estaran en vigor fins al 20 d'agost. 

En la resolució, el tribunal afirma que no hi ha dubte del risc imminent i greu per una malaltia transmissible, més encara per la presència de la variant delta. Un cop analitzat l'informe facilitat per Salut, assegura que les mesures proposades per la Generalitat resulten "necessàries" i són les "més idònies i eficaces" per aturar la transmissió. També les veu "proporcionades".

La sala accepta la modificació del criteri per incloure els municipis i també, però "amb cautela", la petició per 15 dies. En aquest sentit detalla que dóna el seu aval en el ben entès que si les circumstàncies i dades son canviants "s'haurà d'estar a l'alçada de les exigències".

 
Comentaris

Destaquem