El Vintage Market torna al format original

El tradicional mercat setmanal del Mercantic, abans conegut com la descarregada, tornarà a celebrar-se únicament el primer diumenge de mes

Amb l'objectiu de tornar als orígens com a centre de referència dins el món de les antiguitats i el col·leccionisme, el Mercantic tornarà a organitzar la tradicional descarregada, ara coneguda amb el nom de Vintage Market, només el primer diumenge de mes.

Així ho han comunicat els responsables del centre, presidit per Octavi Barnils, en una nota de premsa. En aquesta, expliquen que la mesura s'ha pres “amb el clar objectiu de desmarcar-se de la saturació de mercats populars produïda amb la irrupció del fenomen vintage” i amb la intenció de tornar als seus orígens com a centre de referencia dins del món de les antiguitats i el col·leccionisme”.

Com detallen en el comunicat, “Mercantic va suposar, en la seva obertura el 1992, una revolució en el sector de l´antiquari amb la creació d´un nou model de comerç, que sota el patró de fira permanent ha aconseguit posar a l´abast d´una amplia franja social un món fins a les hores pràcticament desconegut”.

Vint-i-cinc anys després, el centre s'ha adaptat a les noves tendències ampliant l'oferta cultural, gastronòmica i comercial. Amb tot, expliquen que “la vertiginosa evolució social i en especial la sobtada irrupció del fenomen vintage, paraigua inconcret sota el que s´aixopluguen tant les més respectables ofertes plàstiques com la més absoluta banalitat, han contribuït a la proliferació de tot tipus de mercats que es celebren arreu de pobles i ciutats, i que crea la confusió i el desencant final entre el públic que els visita”.

Davant d'aquesta situació, i “com a pioners d´un model que per reiteratiu i sobredimensionat està en seriós risc de perdre el seu esperit”, els responsables ha apostat per “reinventar-se”, tornant als orígens i “apostar per la qualitat enfront de la quantitat”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem