contingut promocionat

logo policlinic

Els 6 errors que sempre cometem quan volem baixar de pes

Hem de tenir especial cura amb totes aquelles creences que poden acabar perjudicant la nostra salut

Ara que arriba l'estiu, molta gent es posa el propòsit de posar-se en forma per treure's els quilos extres que han guanyat durant els mesos d'hivern. Molts cops, però, acostumem a seguir unes creences, que acaben perjudicant-nos. Aquest són els 6 mites que, segons la Unitat de Nutrició de Policlínic Torreblanca, no has de creure per posar-te en forma de manera saludable:

1. Saltar-te algun dels àpats

Per perdre aquests quilos extres no hem d'ingerir menys aliments. És molt important seguir amb els cinc àpats diaris (esmorzar, un àpat al migdia, menjar, berenar i sopar), que són fonamentals per sentir-nos amb energia i per fer que el metabolisme continuï treballant correctament.

b policlinic maig exces de pes

2. Beure poca aigua

La ingesta d'aigua és fonamental per acompanyar als aliments. Es recomanen beure entre 1,5 i 2 litres d'aigua diàriament per sentir-nos hidratats i saciats.

3. No menjar aquells dies que ens hem passat

L'organisme no entén de quantitats i per això no val la pena no menjar res l'endemà d'haver fet un àpat molt gran. Fer això és poc efectiu, ja que el dia que no mengem, tindrem molta més gana i, per tant, ens tornarem a passar l'endemà.

4. Els aliments integrals són més saludables que els normals

Aquest tipus d'aliments, per si mateixos, no ajuden a posar-nos en forma. És cert que els aliments integrals són més saciant, però també tenen calories com els altres.

5. No s'ha de menjar massa fibra

Un consum òptim en fibra per al nostre cos ens aporta una sensació de sacietat i un bon trànsit intestinal.

6. Si passes gana, t'aprimes

La clau per posar-te en forma es basa en una dieta equilibrada, per això has de menjar de tot en quantitats adequades. Passar gana només provoca empitjorar la teva salut a curt i llarg termini.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem