Els caçadors avisen que la vacuna per esterilitzar els senglars els fa més agressius

Sant Cugat és un dels municipis que participa en aquest programa per esterilitzar els senglars de la zona

Segons la Federació Catalana de Caça, la vacuna per esterilitzar als senglars que s'aplica a aquests animals a Sant Cugat i en d'altres municipis de Catalunya els fa més agressius i periollosos. En aquest sentit, La Federació Catalana de Caça (FCC) ha enviat una carta als ajuntaments que participen al programa d'esterilització de porcs senglars per advertir-los que la vacuna que s'utilitza augmenta l'agressivitat dels animals.

El programa, al qual participen la Diputació de Barcelona i els municipis de Sant Cugat, Vacarisses, Terrassa i Matadepera, forma part d'un estudi que duu a terme la Universitat Autònoma de Barcelona i compta amb el suport del Col·legi d'Advocats de Catalunya. A la carta, la FCC alerta que hi ha "evidències científiques" que demostren que el mètode, "desestimat per altres països", augmenta l'agressivitat dels senglars. També indiquen que la vacuna "només és efectiva" si es subministra a un mínim del 70% de les femelles existents en una població estanca.

En paral·lel, la FCC aprofita per tornar a denunciar la "falsedat" de les dades publicades per la UAB i el Col·legi d'Advocats de Catalunya, segons les quals han deixat de néixer 400 senglars en un any en el context de l'aplicació d'aquest mètode.

 
Comentaris

Destaquem