Els CAP de Sant Cugat obriran a l'agost

Durant els últims mesos d'agost, el CAP de Valldoreixi Can Mates havien tancat les seves portes

Els centres d'atenció primària de Sant Cugat ja no tancaran a l'agost. La mesura, que acabarà amb el tancament de CAPS durant l'agost a Sant Cugat, ha sigut anunciada aquest dijous 26 des de l'Ajuntament. Així, els centres del Turó de Can Mates, Sant Cugat i Valldoreix romandran oberts de 8 a 15 h, oferint atenció en medicina general, pediatria, infermeria i atenció especialitzada, incloent-hi rehabilitació.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès celebren la noticia indicant que "sempre hem vetllat per veure quan podria tornar això a la normalitat" segons ha indicat la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer. "El CatSalut i Mútua de Terrassa van prendre unes decisions de racionar el servei i centralitzar-lo al CAP La Mina durant l'agost veient que les demandes no eren molt altes a l'agost. Veient els números ho vam acceptar" ha indicat.

Tot i això, Pellicer explica que "que nosaltres acceptessim que es tanquessin els CAP no vol dir que estiguessim contents amb la mesura". Per això, argumenta que després que fa dos estius veiessin que la demanda dels usuaris pujava, "vam mirar a veure si es podrien obrir i les negociacions amb el CatSalut i la Mútua de Terrassa han arribat a bon terme".

En quant als barris, la tinenta d'alcalde ha confirmat que es mantindrà el servei al dispensari de la Floresta però que, en el cas de Les Planes, el centre tancarà "perquè durant l'últim estiu obert, al 2007, es van fer 10 atencions".A més, indiquen des de l'Ajuntament que al CAP La Mina hi ha hagut la recent incorporació d'un pediatra, una infermera i un doctor de capçalera per l'augment de població. 

Per últim, Pellicer ha explicat que no poden aclarir com es gestionarà aquesta obertura als mesos d'agost a nivell de personal sanitari, ja que es tracta d'un tema sobre el que tenen competència des de CatSalut i Mútua de Terrassa, i no pas des del consistori.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha publicat un tuit en que s'ha mostrat contenta amb la possibilitat de tornar a obrir els CAP a l'agost.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem