Els estius d'anys enrere

Els joves segurament no sabeu que abans, a Sant Cugat, només feien vacances els senyors de Barcelona amb les seves famílies

La majoria de gent està contenta perquè ha arribat el temps de vacances. Uns volen anar a la muntanya. Molts només volen gaudir de la platja. Hi ha, per això, aquells que poden i prefereixen sortir a conèixer llocs nous i la forma de vida d’indrets allunyats dels nostres costums. El que sí que us desitjo és que gaudiu d’uns dies d’esbarjo, que tots necessitem i ens mereixem.

Els joves segurament no sabeu que abans, a Sant Cugat, només feien vacances els senyors de Barcelona amb les seves famílies, que venien a estiuejar aquí mentre la mainada no anava a l’escola. Nosaltres, els del poble, érem més que feliços durant aquesta temporada perquè això permetia donar més sortida i consum als nostres productes de les collites.

Amb això, ja ens donàvem per satisfets, a part de l’ambient festiu que es respirava pels carrers. Si la nostra collita principal havia estat bona, els nostres pares, amb molta sort, s’escapaven un parell de dies a qualsevol lloc que no fos massa lluny i que no comportés unes despeses massa ostensibles. Aquests pocs dies els gaudien al màxim, durant una bona temporada no explicaven altra cosa. A vosaltres això us semblaran històries d’una altra galàxia, però era veritablement així i ho trobàvem tots molt normal i corrent.

 
Comentaris

Destaquem