Deu finalistes es disputen els Premis Ciutat de Sant Cugat

En el transcurs de la gala també s'entregarà el Premi Extraordinari a Tota una Trajectòria, que es lliura per elecció expressa de l'alcaldessa

Els Premis Ciutat de Sant Cugat 2014 s'entreguen aquest dimarts, 10 de març, a la tarda en una gala al Teatre-Auditori. Els guardons aniran entre els deu finalistes, seleccionats per la Comissió de Propostes. Un reconeixement a persones, entitats o empreses locals que hagin destacat per algun motiu especial l’any 2014, preferentment en favor de Sant Cugat.

En total han votat 1.835 santcugatencs, dipositant el seu vot a les urnes habilitades en diferents espais de la ciutat, però també a través d'Internet.

Els finalistes per aquesta edició dels Premis Ciutat són:

  • El Pinar de Nuestra Señora. És una de les escoles més antiga de Sant Cugat i celebra aquest any el 60è aniversari des de la seva fundació. Ha estat escola pilot de Formació Professional en la branca Llar d’Infants durant molts anys. Actualment és l’única escola concertada de batxillerat. La seva és una formació integral, harmònica i coherent, basada en l’humanisme cristià.
  • Lectures a la Fresca. Enguany, aquest espectacle que se celebra al centre de la ciutat i a l'aire lliure a través de lectures teatralitzades ha arribat a la 10a edició.
  • El Club Handbol Sant Cugat. Per haver aconseguit l’ascens a Primera estatal i l’ascens del segon equip a Primera Catalana.
  • Rotary Club Sant Cugat. Entitat que a banda de fer 25 anys, organitza el concert Música per la Solidaritat.
  • Mira-sol Teatre. 25 anys fent teatre amateur a la ciutat i dinamitzant socialment el barri de Mira-sol. “Qui som? Un grup de teatre... que va començar a caminar l'any 1989.Cultivem un vessant de la cultura, fem treballar el cos i la ment, aportem el nostre gra de sorra al barri i al municipi i ens ho passem la mar de bé”.
  • Sant Cugat Creix. És una nova associació formada pel Club de Rugby Sant Cugat, Patí Hoquei Sant Cugat i Club Voleibol Sant Cugat per sumar esforços en moments de crisi i exemplificar el canvi de paradigma organitzatiu.
  • Club de Golf Sant Cugat. El Club de Golf Sant Cugat és un dels més antics de tot l’Estat. Per aquest camp han passat golfistes com Seve Ballesteros, Txema Olazábal o Sergio García. El camp de golf es va inaugurar el 1914 i el va dissenyar Harry S. Colt, un dels arquitectes de golf més prestigiosos.
  • Comissió del Ball de Gitanes. El 2014 han assolit el rècord de participació en el Ball de Gitanes, amb la participació de 120 parelles (240 persones). Se'ls reconeix el fet de fomentar el coneixement, ensenyament i pràctica de la cultura popular en tots els estrats de la societat santcugatenca.
  • Mira-sol Fem Ambient. Aquesta iniciativa, duta a terme per una associació santcugatenca, promou la innovació social, la intergeneracionalitat, l’arrelament al barri, un debat permanent sobre el medi ambient, la cultura, la programació i activitats del Casal de Mira-sol i la inclusió.
  • La llibreria Paidea. Establiment que ja té 45 anys d’antiguitat i ha treballat en favor de la cultura.

En el transcurs de la gala també s'entregarà el Premi Extraordinari a Tota una Trajectòria, que es lliura per elecció expressa de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i que és una incògnita fins al moment de l'entrega.


La gala dels Premis Sant Cugat tindrà un marcat accent santcugatenc amb la participació de l'Escola de Música Victòria dels Àngels, el Cor de Gospel Sant Cugat i el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.

El periodista i col·laborador del TOT Sant Cugat Jofre Llombart serà un dels presentadors de l'entrega dels premis. A Llombart l'acompanyarà la també periodista santcugatenca Marina Romero.


 

Fins a 30 candidatures

En total, hi havia 30 candidatures. A més dels finalistes, també formaven part de la llista de candidats altres entitats o persones com el Grup Catalana Occident, el Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir, Àngel Comas, Hewlett Packard, Josep Canals, Joan Pahisa, o el Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat.

La Comissió de Propostes dels Premis Ciutat 2014 està integrada per Joana Barbany, Anna Soler, Mireia Fons, Esther Oller, Xavier Fornells, Pep Tugues, Miquel Herrada, Eloi Rovira i Josep Maria Vallès. Els seus membres van considerar iniciar la convocatòria dels premis 2014 amb aquests cinc candidats.
 

Premis Ciutat 2013

Domènec Miquel i Serra: Per tota una trajectòria dedicada a la promoció i difusió de la història local, fonamentalment en referència al Monestir de Sant Cugat i dels llocs històricament vinculats a aquest emblemàtic bé cultural d'interès nacional.

Voluntariat per la Llengua: En el seu 10è aniversari, per la labor de difusió i universalització de la llengua catalana, tot promovent l’hàbit de la conversa entre persones de diferents orígens mitjançant el voluntariat lingüístic.

Taller Jeroni de Moragas: Per 40 anys de servei a les persones amb discapacitat a Sant Cugat. Per treballar per la integració de les persones amb risc d’exclusió social tot fomentant el respecte a la diferència i l’acceptació dels límits.

Elisabet Franch Moncunill: Flautista i exalumna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, per una carrera professional amb projecció internacional. Per dur el nom de Sant Cugat arreu del món, associat al talent i l’excel·lència.

Club de Rugby Sant Cugat: Pels èxits esportius aconseguits la temporada 2012-2013 i arrelar-se a la ciutat com una entitat esportiva de referència. Per fomentar l’esport de base i l’esport femení a Sant Cugat i difondre els valors inherents a l’esport, com el treball en equip, la companyonia i la superació personal i col•lectiva.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem