Els Gausacs, banderers de Sant Antoni 2019

Els Castellers de Sant Cugat (Gausacs) prendran el relleu dels Bastoners de Sant Cugat, que va ser els banderers de Sant Antoni l'any passat

Els Gausacs seran els banderers de Sant Antoni 2019, i prendran el relleu dels Bastoners de Sant Cugat, que van ser-ho l'any passat. Pel que fa a les celebracions es manté el format tradicional, amb la missa solemne el dijous 17 de gener, dia de Sant Antoni, a les 9 h del matí a l'església del Monestir. Un cop acabi la missa, es farà el tradicional esmorzar amb el pa beneït, a La Bolera.

Seguint amb una novetat inclosa durant l'any passat, el dissabte 19 de gener es farà el traspàs de la bandera, i els Bastoners de Sant Cugat l'entregaran als castellers. Aquesta acció es completarà amb una performance que iniciarà a la plaça d'Octavià, a les 18 h, circularà pels carrers del centre del municipi, i acabarà a la plaça de Barcelona, on hi haurà parades amb carn i embotits i diferents brases perquè els assistents puguin fer-se la carn. La festa s'allargarà fins al voltant de les 23 h.

Ja durant el diumenge 20 de gener es farà la tradicional Rua dels Tres Tombs i cap a les 12.00 h del migdia es farà la tradicional benedicció de cavalleries al darrere del Monestir, a l'avinguda de Francesc Macià. Serà llavors quan tothom que ho vulgui podrà dura a beneir els seus animals.

El recorregut

La cavalcada de Sant Antoni sortirà des de l'avinguda del Pla del Vinyet i finalitzarà a la plaça de Barcelona. Els carrers que recorrerà són: Pla del Vinyet, Francesc Moragas, Quatre Cantons, Rius i Taulet, passeig Sant Martí, carrer de Castillejos, Salvador Espriu, Francesc Macià, cruïlla carrer de la Creu/ Torre, Francesc Macià, Orient, plaça del Coll, passeig Torreblanca, avinguda de Cerdanyola, carrer de la Creu, carrer de la Torre, Santiago Rusiñol, Santa Maria, plaça Doctor Galtés, carrer de Valldoreix, Sant Antoni i plaça de Barcelona.

 
Comentaris

Destaquem