Els parcs del Vallès amb millor puntuació

Els visitants atorguen un notable en qualitat als parcs metropolitans

Els parcs de l'Àrea Metropolitana han rebut la millor puntuació de la seva història. Durant els mesos d'estiu s'ha realitzat una enquesta als seus visitants per determinar el grau de satisfacció i els seus hàbits d'ús i el resultat és una puntuació de notable per la qualitat d'aquests espais. Es tracta d'una valoració popular que demostra la bona tasca de l'AMB en la gestió i conservació dels parcs.

Els parcs més ben valorats són el Jardí Botànic Històric (Barcelona), Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern) i Can Mercader (Cornellà). D'entre els parcs de la zona del Vallès destaquen el parc dels Pinetons a Ripollet, i el Parc del Turonet a Cerdanyola que aconsegueix una valoració de 7,7 i 7,3 respectivament. Gairebé 40 parcs de l'Àrea Metropolitana igualen o superen la puntuació de notable.

Així utilitzem els nostres parcs

Parc del Turonet a Cerdanyola.

La majoria de les persones visiten els parcs per a passejar i descansar, passejar el gos o bé portar els nens a jugar. En concret augmenten els visitants que hi van a passejar el gos i per aquest motiu, s'està dotant als parcs amb àrees més grans i amb més serveis per aquests animals de companyia.

Un dels aspectes més ben valorats dels parcs és la tranquil·litat, amb una mitjana de 8,4 punts, seguit de la proximitat, gairebé tothom hi accedeix caminant, i el disseny (mobiliari, accessos, confort dels camins, àrees de joc...) amb 7,9 i 7,7 punts respectivament. L'AMB ha fet una inversió molt important per a la millora de la senyalització dels parcs durant els últims anys. 

Aquest estudi de satisfacció i qualitat es fa cada dos anys des de l'any 2007. De les més de 5.000 enquestes dutes a terme durant aquest l'estiu, també se n'extreu la conclusió que una gran part dels visitants hi van diàriament o setmanalment i que la seva estada sol ser d'una hora o menys.  

Així utilitzen els parcs metropolitans els seus visitants.

 
Comentaris

Destaquem