Els partits polítics de Sant Cugat es tornen a unir per la protecció de Torre Negra

Declaració de tots els partits polítics de Sant Cugat pel “Compromís polític amb la defensa de Torre Negra i rodalies”

El Ple Municipal de Sant Cugat ha tornat a manifestar el seu compromís amb la protecció de l'entorn de Torre Negra davant l'amenaça que s'hi construeixin centenars d'habitatges. Coincidint amb el 20è aniversari de l'atac al Pi d'en Xandri, un punt d'inflexió en la defensa d'aquest entorn, tots els partits polítics han mostrat unitat política per la preservació de l'espai.

Convergència, CUP-PC, Ciutadans, ERC-MES, ICV-EUiA, PP i PSC han fet la declaració conjunta de 'Compromís polític amb la defensa de Torre Negra i rodalies' durant el ple d'aquest 20 de març. "Volem reafirmar, vint anys després de l'agressió al Pi d'en Xandri, el nostre compromís amb la protecció de Torre Negra, tal i com ho vàrem fer el 16 de març de 1997", comença la declaració.

Una unitat que arriba amb divergències entre les grups polítics sobre com s'ha d'afrontar aquest problema històric per evitar la construcció de pisos, tal com pretén la constructora de Núñez i Navarro. "Malgrat les legítimes diferències , estem d'acord en que l'espai natural de Torre Negra ha de ser lliurat per sempre més de la pressió urbanística", exposa el document.

La declaració reconeix "la complexitat" de la situació, amb diverses sentències judicials contràries a protegir l'entorn, i apunta que es requereix "un esforç col·lectiu de tots els agents socials, polítics, institucionals i també econòmics" i solucions "creatives".

"Per tot això, com a grups municipals, ens comprometem a treballar de cara a dur a bon port aquest esforç protector", remata la declaració.

 

Mireu les millors imatges​ del ple municipal. 

Torre Negra

L'Ajuntament de Sant Cugat fa més de vint anys que treballa per evitar la construcció d'habitatges a l'entorn de Torre Negra i el Pi d'en Xandri, en un problema que s'origina fa dècades i que fa anys que està en els tribunals.

El grup de Nuñez i Navarro, propietari de més del 50% dels terrenys, ha estat sempre l'amenaça per Torre Negra i ha intentat en en diverses ocasions construir uns 3.000 habitatges en aquest espai. L'Ajuntament sempre ho ha denegat amb plans urbanístics que la constructora ha portat als tribunals.

Recentment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va tombar la qualificació de sòl no urbanitzable de la zona que havia fet l'Ajuntament. El Consistori ha tornat a engegar una nova modificació urbanística per protegir l'entorn. Mentrestant, Torre Negra ha quedat fora del Parc Natural de Collserola.

"Mentre hi hagi una majoria de santcugatencs en contra de la urbanització, la zona de Torre Negra estarà protegida", va assegurar l'alcaldessa durant el ple municipal de febrer.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem