Els santcugatencs acomiaden Mossèn Blai amb un homenatge

S'ha fet una missa d'Acció de Gràcies i després una festa al Claustre del Monestir

La ciutat de Sant Cugat ha acomiadat amb un acte d'homenatge a Mossèn Blai, que plega als 82 anys. L'homenatge ha comptat amb dues parts. Primer s'ha fet una missa d'Acció de Gràcies a l'església del Monestir de Sant Cugat. Posteriorment, hi ha hagut una festa al Claustre del Monestir, en la que s'ha emès un vídeo recordant la trajectòria de Mossèn Blai. L'acte d'homenatge a Mossèn Blai s'ha celebrat el diumenge 24 de juny i hi han assistit més d'un miler de persones, que han omplert a vessar l'església.

Mn Blai ha estat, durant 21 anys, dedicant-se a les tasques de rector a Sant Cugat. Durant aquest temps s'ha dedicat a tasques pastorals i de cura patrimonial de l'Església a Sant Cugat. Per tota aquesta trajectòria, la ciutat li ha preparat aquest homenatge.

Durant aquests 21 anys, en els que Mn Blai ha fet missa a la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, també s'ha dedicat profundament al creixement de Càritas de Sant Cugat o a la conservació i restauració de diferents espais del Monestir del municipi. A més, ha dedicat gran part de la seva trajectòria al municipi a la formació religiosa de la comunitat, especialment dels adults, i la cura per despertar i guiar les vocacions religioses d'alguns dels joves sacerdots que es van començar a formar a la Parròquia. També, a través de La Llar d'Avis, ha promocionat les activitats de creixement espiritual a la gent gran així com també les intel·lectuals i culturals.

Una altra de les àrees on la gestió de Mn Blai ha tingut més incidència és en la cura de l'art i el patrimoni del Monestir. Ha dedicat bona part del seu temps a la conservació i millora de l'Església i la Casa Abacial amb les diferents restauracions que ha liderat i les diverses reformes que ha promogut, com la de la Sala dels Arcs de la Casa Abacial o la instal·lació de calefacció a l'Església.

Homenatge a Mossèn Blai. Foto: Lali ÁlvarezHomenatge a Mossèn Blai. Foto: Lali Álvarez

 
Comentaris

Destaquem