Els santcugatencs paguen 1.177 euros d'impostos a l'Ajuntament cada any

Els santcugatencs paguen el doble en impostos que els veïns de Terrassa, Sabadell, Rubí o Cerdanyola

Els santcugatencs i santcugatenques van pagar 1.177 euros en impostos a l'Ajuntament de Sant Cugat durant el 2015, segons xifres publicades pel Consistori a partir de dades del Ministeri d'Hisenda. Aixó situa Sant Cugat en la posició 27 dels més de 300 municipis de la província de Barcelona amb una major pressió fiscal per habitant.

Cap dels municipis que té una pressió fiscal per habitant més elevada que Sant Cugat supera els 20.000 ciutadans i la majoria són pobles petits, amb excepcions com Berga o El Prat de Llobregat. I és que totes les ciutats de l'entorn de Sant Cugat tenen una pressió fiscal molt més baixa que els santcugatencs.

Són casos com els de Rubí (740 euros), Cerdanyola (677 euros), Sabadell (551 euros), Terrassa (538 euros) o Barcelona (894 euros). Així, els santcugatencs paguen un 50% més en impostos locals que bona part de les poblacions veïnes.

La pressió fiscal per habitant a Sant Cugat ha crescut de manera important en els últims anys i durant el 2015 ja va augmentar gairebé un 9%. L'any 2006, la xifra d'impostos pagats per habitant va ser de 982. Els anys 2009 i 2011, en plena crisi, la recaptació va caure a Sant Cugat i això va fer que la recaptació per habitant també va ser menor. Des del 2011, el creixement ha estat constant.

Els principals impostos que es paguen a l'Ajuntament són l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres, la taxa de clavegueram o les Plusvàlues. Per tal de saber la pressió fiscal per habitants cal tenir present el nombre de ciutadans i la recaptació total de l'Ajuntament en impostos.

El pressupost

L'Ajuntament de Sant Cugat va ingressar un total de 128 milions d'euros el 2015, sent la setena ciutat de la província de Barcelona amb un pressupost més elevat.

Per població, Sant Cugat és la vuitena ciutat més poblada de l'àrea de Barcelona però, tot i tenir menys habitants, supera a Santa Coloma de Gramenet en ingressos.

Cornellà de Llobregat o Sant Boi, amb una població similar que Sant Cugat, tenen més de 30 milions d'euros menys de pressupost.

 
Comentaris

Destaquem