Els santcugatencs prefereixen vins de la terra i amb cos

Sant Cugat va ser terra de vins des de principis del segle XIX fins a finals del segle XX

Actualment, als cellers santcugatencs no trobem cap vi elaborat al municipi. De fet, l’única beguda que trobem als comerços locals que es produeix a Sant Cugat és la cervesa.

Tot i això, el vi continua sent un element indispensable per acompanyar qualsevol àpat. Pel que fa a la consumició de vi a Sant Cugat, els encarregats dels cellers Xerigots, Terra i Vins i Cal Tet han coincidit a l’hora de perfilar el tipus de consumidor. “Als santcugatencs els agraden els vins de la terra, i en concret, del Montsant, que tenen cos i és un vi de garnatxa carinyena”, explica Toni Cruz, encarregat del celler Terra i Vins. 

“Nosaltres tenim dos tipus de consumidors, els que compren vi i formatges per maridar i els que compren només vi. En aquest cas, els homes prefereixen els del Priorat i el Montsant, i a les dones els agraden més els del Penedès”, afirma Jordi, l’encarregat de Xerigots. 

Els tasts de vins

A banda de la venda de productes, aquests tres cellers ofereixen tasts de vins i maridatges. Una activitat que cada vegada guanya més adeptes. A Xerigots ofereixen des de tasts de vins fins a sessions de maridatge amb formatges. Terra i Vins incorporarà recentment una zona de tast i a Cal Tet fan tasts cada dissabte al migdia.  

Més informació
 
Comentaris

Destaquem