Els treballadors de l'Ajuntament reclamen opcions per aparcar per l'àrea verda

Entre les seves propostes està el fet de ser considerats residents a Sant Cugat o aplicar una tarifa semblant a la proposada amb la "zona taronja" al polígon Can Sant Joan

Els treballadors de l'Ajuntament de Sant Cugat reclamen opcions per poder desplaçar-se a treballar al seu lloc de feina. Bona part dels que treballen a les dependències del consistori santcugatenc no viuen a la ciutat i ara s'han trobat que, amb la nova aplicació de l'àrea verda d'aparcament als carrers propers al centre, no poden aparcar els seus vehicles per anar a treballar a prop de la Casa de la Vila.

La nova zona verda, que no ha estat exempta de crítiques per part dels veïns, suma doncs una nova problemàtica amb els treballadors municipals. I és que, sumant els llocs de feina a l'ajuntament, l'escola d'art i l'escola de música, hi ha prop de 800 treballadors a les dependències públiques. "Som el lloc de feina més gran que hi ha al centre se Sant Cugat", ha indicat Judit Pueyo, treballadora i representant del sindicat CGT al consistori.

L'Ajuntament ha començat a prendre mesures al respecte, i segons declara Pueyo, "el que sí que s'ha fet és cedir 2 places del pàrquing interior de l'Ajuntament, on hi solen aparcar els càrrecs i regidors, per a vehicles d'alta ocupació. Se sortegen per un temps determinat i són rotatoris". No obstant això, si comparem aquestes dues places amb el 20% de treballadors públics de l'ajuntament (uns 160 treballadors) que, segons Pueyo calcula, han de desplaçar-se en cotxe a la feina, no sembla que aquesta solució resolgui el problema.

En una assemblea entre tots els sindicats (CGT, CCOO, UGTSPPM-CAT) i treballadors presents al consistori, reunida el passat dilluns 7 de maig, va recollir-se aquesta demanda de solució per la mobilitat dels que tenen el seu lloc de feina a la Casa de la Vila, però també van recollir-se propostes. Entre elles, "que se'ns consideri veïns de la zona a l'hora d'abonar l'import de l'àrea verda, o que se'ns apliqui el sistema de la "zona taronja" que es projecta per als treballadors del polígon Can Sant Joan", indica Pueyo.

Una altra de les possibilitats és la d'aprofitar algunes tarifes planes dels pàrquings privats de Sant Cugat, que haurien d'abonar els mateixos treballadors municipals, segons indica la representant de CGT. Tanmateix, "hi ha poques places en els pàrquings privats i hi ha llistes d'espera per acollir-se a aquestes tarifes", lamenta. Pueyo explica que ja han traslladat les seves peticions i propostes al govern municipal, que els ha transmès que a finals del mes de maig tornaran a reunir-se amb els treballadors.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem