Els veïns dels barris del Centre-Est mostren la seva preocupació per la "inseguretat"

Aquest 17 de febrer s'ha celebrat el Consell de Barri de Centre-Est, en el qual han participat una setentena de veïns

Les associacions de veïns integrades en el districte Centre-Est han mostrat la seva preocupació per la falta de seguretat en els seus barris, durant el Consell de Barri celebrat aquest dimecres, dia 17 de febrer. Es tracta de l'associació del Monestir-Sant Francesc, Can Barata, Coll Favà o Volpelleres, que han posat de manifest diferents problemàtiques. El president del consell, Ferran Villaseñor, s'ha compromès a parlar immediatament amb els Mossos d'Esquadra per concertar una reunió amb els veïns per abordar la qüestió, així com constituir el grup de treball de seguretat del districte.

"Estem preocupats per la seguretat, tenim problemes greus", ha denunciat el president de l'Associació de Veïns del Barri del Monestir-Sant Francesc, Andrés Arés, que ha parlat de "drogues, robatoris...". Un dels problemes principals, segons ell, se situa entorn del Monestir, a l'avinguda de Ragull o a la plaça d'en Coll. Per a Arés també existeix un problema d'incivisme d'alguns ciutadans.

El president de l'Associació de Veïns i Propietaris de Can Barata, Joaquim Medina, ha lamentat que al seu barri es produeixen sovint robatoris a cases i que des dels cossos de seguretat no els han pogut donar cap solució. "Vam demanar més vigilància, però sembla que la Policia Local no té prou agents per abastar tot el municipi", ha apuntat, alhora que ha reivindicat la instal·lació de càmeres de seguretat.

"La falta de seguretat és una qüestió que afecta tots els barris", ha reflexionat Rafael Soto, de l'Associació de Veïns Centre-Est; que ha demanat mesures immediates per resoldre els problemes d'inseguretat. "Volem un augment de vigilància i que es donin consells de seguretat als veïns. S'ha de fer alguna cosa ja", ha reivindicat.

"Falta policia", ha comentat per la seva banda Manel Ortiz, de l'Associació de Veïns de Torre Blanca. Així mateix, Antonio Lucas, de Coll Favà, també ha apuntat que al seu barri també es produeixen alguns robatoris a cases. En el mateix sentit s'ha expressat Alberto Valcárcel, de l'Associació de Volpelleres.

Altres qüestions del Consell de Barri

El Consell de Barri Centre-Est ha posat en relleu el malestar d'alguns veïns amb les terrasses i els horaris d'obertures de bars, els quals consideren massa excessius. Així mateix, el comissionat de participació ciutadana, Joan Puigdomènech, ha detallat com serà el procés participatiu per elaborar el Pla integral de millora del barri del Monestir, que començarà al març.

El Consell de Barri també ha servit per retre un emotiu homenatge al desaparegut Alfonso Guisado, un activista veïnal molt implicat a Sant Cugat i en el barri del Monestir-Sant Francesc, i molt estimat entre els veïns.

També s'ha parlat de Can Barata i l'estat dels tràmits urbanístics que permetran l'aixecament de la suspensió de llicències. Els veïns han posat de manifest les mancances que té el barri, com és el cas que no tenen aigua corrent i s'han d'abastir d'un pou que Sorea omple cada dia.

El TOT publicarà notícies de cadascun d'aquests temes en profunditat durant els pròxims dies.

 
Comentaris

Destaquem