Els veïns volen 'certeses' amb el Pla de Millora del Barri del Monestir

Durant el Consell de Barri Centre Est van demanar compromís als partits polítics per garantir que es portarà a terme

La materialització del Pla de Millora del Barri del Monestir-Sant Francesc va centrar bona part del debat durant la celebració del Consell de Barri Centre Est aquest 27 de febrer. Un pla que, tot i presentar-se el 23 de febrer, es va tornar a plantejar durant el Consell.

Els veïns i entitats presents van coincidir en demanar compromís polític per assegurar-se que el pla integral de millora es portà a terme, com ha explicat el president del Consell de Barri, Ferran Villaseñor. "La majoria de partits es van manifestar a favor, excepte el govern municipal, que no hi era, fet que també va generar malestar entre els assistents", remarca.

D'aquesta manera, els veïns demanen que el Pla Integral, que ara es definirà a partir de la fase de diagnosi ja completada, es porti a Ple i que els partits polítics es posicionin. "Volen certeses", remarca el president.

Entre altres aspectes, durant la sessió també es va parlar dels agents cívics al barri. Un punt que també ha generat "desencís" al Consell de Barri, segons el seu president. "Del barri va sortir la proposta d'agents cívics voluntaris, fa quatre mesos, i el govern no ho ha desenvolupat, tot i haver acordat fer una prova pilot", recorda. "Sí que hi ha els agents cívics del Pla d'Ocupació, però no és el que demanava el Consell de barri, fet que ha provocat un cert desencís", afegeix.

D'altra banda, els veïns també es van mostrar preocupats pel nou sistema de recollida de voluminosos. "Tot i que fa poc que ha començat, és un problema que fa mesos que genera malestar la barri. Actualment, no hi ha una posició positiva ni negativa; els veïns estan a l'espera. Però consideren que si no canvia, ja que continuen amb el problema d'objectes a deshora, caldrà replantejar el sistema, perquè els fa por que a l'estiu la cosa empitjori", detalla Villaseñor.

Altres aspectes

Durant el Consell de Barri també es va acordar crear una comissió per repartir els 15.000 euros de lliure disposició de què disposa el Consell durant aquest any, i es va reclamar la nova normativa de terrasses per fer front a la problemàtica actual en algunes zones.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem