En marxa l'operació sortida de vacances d'agost

Trànsit preveu més de mig milió de desplaçaments durant l'últim cap de setmana de juliol

El Servei Català de Trànsit ha activat aquest divendres, 29 de juliol, l'operació sortida de vacances del mes d'agost. Una operació que coincideix, diumenge 31, amb l'operació retorn del mes de juliol.

Durant els tres dies, es preveu que més de mig milió de vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona. Uns moviments que Trànsit preveu es produiran de manera esglaonada i repartida durant el cap de setmana.

Durant aquests dies es preveu que les vies amb més afluència de vehicles siguin les autopistes AP-7 i AP-2 en sentit França i cap a la resta de comunitats autònomes. D'altra banda, les vies d'accés a la Costa Brava (Girona) i a la Costa Daurada (Tarragona) presenten el màxim volum de vehicles en tots els seus trams.

Consells abans de sortir de viatge

L'AP-7 pot registrar llargues retencions durant els cap de setmana FOTO: Cedida

Des del servei Català de Trànsit demanen màxima precaució al volant, i ofereixen una sèrie de consells abans de sortir de viatge per evitar ensurts a la carretera.

  • Reviseu bé el vehicle. Sobretot, els frens, pneumàtics, oli, direcció, i cinturons.
  • No begueu alcohol. La ingesta d'alcohol minva i altera les capacitats per a la conducció. Tampoc consumiu substàncies estupefaents.
  • No mengeu abundantment. Provoca somnolència.
  • Descanseu suficientment.
  • Programeu bé el viatge. Trieu els itineraris més adequats i evitant les hores més conflictives.

 
Comentaris

Destaquem