En marxa un programa per mobilitzar habitatges buits a Sant Cugat

L'Ajuntament i la Fundació Hàbitat 3 han signat un conveni per aconseguir 16 pisos destinats a lloguer social

Sant Cugat i la Fundació Hàbitat 3 posen en marxa un programa de mobilització d'habitatges buits per destinar-los a lloguer social. "Un dels pilars del mandat és garantir l'habitatge", ha remarcat Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Cicles de Vida, Progrés Social i Habitatge, durant la presentació de l'acord. Amb aquest programa, l'objectiu és aconseguir a Sant Cugat 16 pisos per destinar-los a lloguer per a persones en risc d'exclusió residencial.

Es tracta d'un programa adreçat als propietaris de pisos buits, oferint-los "garanties de pagament, rehabilitació i bon ús de l'habitatge", ha remarcat Carme Trilla, presidenta de la Fundació Hàbitat 3.

D'aquesta manera, s'ofereix un lloguer segur. Els propietaris tenen la garantia de cobrament de la renda pactada durant la vigència del contracte, es podran beneficiar d'una rehabilitació i del retorn de la propietat en bon estat de conservació.

L'Ajuntament de Sant Cugat destinarà 551.400 euros per un període de 4 anys a aquest programa.

Trilla, Conesa i Pellicer durant la presentació de l'acord  FOTO: C. Caballé

Un cop localitzats i adequats els habitatges, els Serveis Socials de l'Ajuntament proposaran les persones beneficiàries del programa, fixant la renda de lloguer, i Hàbitat 3 desenvoluparà un pla de treball sociolaboral amb les famílies "amb l'objectiu de facilitar la seva inserció laboral", ha explicat trilla.

Aquesta mesura servirà a Sant Cugat per ampliar la borsa d'habitatge de lloguer social. Com ha remarcat l'alcaldessa Mercè Conesa, "l'habitatge és una prioritat per a Sant Cugat" recordant que es compta amb més de 500 habitatges de Promusa.

 
Comentaris

Destaquem