Enderroquen l'edifici de la mítica botiga de Flors Riera de Sant Cugat

La casa, amb uns 200 anys d'història, va acollir la mítica botiga Flors Riera

Una casa històrica del carrer de Valldoreix ha estat enderrocada i s'hi construiran sis nous habitatges i tres locals comercials. Es tracta de l'immoble dels números 57, 59 i 61 i que fins als anys 2000 havia acollit la mítica botiga de Flors Riera. Tot l'edifici ja ha anat a terra i la nova construcció s'espera que s'allargui durant un any.

Maria Antònia Grau és l'última generació dels propietaris de la casa, que van comprar els seus besavis fa uns 200 anys. "La meva àvia ja va néixer en aquesta casa", recorda Maria Antònia, que destaca que hi ha viscut tota la seva família fins que els seus pares la van deixra a principis dels 2000. Des de llavors, l'habitatge ha estat desocupat, tot i que els locals comercials han anat canviant de negoci.

WhatsApp Image 2023 02 03 at 10.38.40

L'enderroc dels immobles del carrer de Valldoreix FOTO: TOT

Els inicis del carrer de Valldoreix

Els seus besavis van comprar la casa del número 59: "El carrer Valldoreix encara no existia. I quan es va asfaltar, la casa va quedar ensorrada 5 graons, ja que el carrer va pujar un metre", explica. 

Va ser als anys 50 del segle passat quan els avis de la Maria Antònia van fundar la floristeria. El seu avi tenia un viver de plantes a la plaça dels Tres Pous i van decidir ampliar el negoci amb la floristeria Riera al número 59 del carrer de Valldoreix. "Durant els anys 70 i 80 el negoci es va fer més gran i vam comprar les dues cases adjacents", recorda.

Adéu a Flors Riera

Però tant la Maria Antònia com el seu germà no van voler seguir amb el negoci, ja que tenien altres interessos. A més, la competència era cada vegada més gran en un Sant Cugat que s'anava convertint en ciutat. Fins que a principis dels 2000, els pares van jubilar-se i Flors Riera va abaixar la persiana per sempre i van deixar l'immoble. Durant els 200 anys, la família va anar modernitzant la casa per dins, però l'aspecte exterior es mantenia. 

"Molts veïns m’envien fotos de la runa i no vull ni pensar quan torni a Sant Cugat i vegi la casa on van viure els meus pares, avis i besavis... Serà un xoc. És la casa del record", explica Maria Antònia.

El nou projecte

WhatsApp Image 2023 02 03 at 10.38.50

L'enderroc dels immobles del carrer de Valldoreix FOTO: TOT

Un cop a terra, s'aixecarà un edifici de planta baixa amb dos pisos d'alçada on es construiran sis habitatges i tres locals comercials a peu de carrer. La façana seguirà les indicacions dels tècnics de patrimoni de l'Ajuntament de Sant Cugat. Els habitatges seran de lloguer.

El seu promotor santcugatenc explica les llicències d'obra han trigat tres anys des de que les van sol·licitar, un fet que lamenta. Un cop va fer la sol·licitud a l'Ajuntament, la primera notificació la va rebre al cap de dos anys. 

Captura de Pantalla 2023 02 03 a les 9.53.11

L'immoble que s'ha enderrocat FOTO: Google Maps

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem