Endesa inverteix 2 milions d'euros per automatitzar la xarxa elèctrica del Vallès

La companyia elèctrica té l'objectiu de modernitzar la seva xarxa elèctrica i "preparar la línia del futur"

Endesa ha fet una actuació en la xarxa elèctrica del Vallès Occidental amb l'objectiu d'automatitzar-la i modernitzar-la, amb un pressupost de 2 milions d'euros. Així ho ha assegurat la companyia, que té l'objectiu de "preparar la xarxa elèctrica pel futur". De fet, durant l'any 2018, Endesa va col·locar un total de 82 nous telecomandaments en centres de transformació del Vallès Occidental, uns nous sistemes de control remot que permeten realitzar maniobres d’operació a distància.

Segons apunta la companyia en un comunicat, amb aquesta millora, el Centre de Control que Endesa té a Barcelona pot accionar a distància els dispositius de maniobra de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs, ja que el Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquestes instal·lacions, més de 4.700 de forma directa, i indirectament tota la comarca.

A banda d’això, en 39 instal·lacions s’han substituït els elements de maniobra convencionals per cabines de nova tecnologia que incorporen un gas de característiques especialment aïllants. Els nous dispositius redueixen la necessitat de manteniment, ja que el gas incorporat s’autoregenera.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem