Endesa inverteix 66.000 euros en la xarxa elèctrica de Valldoreix

Endesa ha invertit gairebé 70.000 euros en la millora de la xarxa elèctrica de Valldoreix

Endesa ha impulsat tasques de millora a la xarxa elèctrica de Valldoreix amb l’objectiu de reforçar el subministrament elèctric i deixar-la preparada per poder absorbir més demanda. Els treballs, que han suposat una inversió de gairebé 66.000 euros, beneficiaran un total de 7.350 clients repartits entre Valldoreix, Rubí, Molins i El Papiol.

Per una banda, s’ha estès un nou tram de cable de mitjana tensió de 152 metres de longitud, que discorre pel passeig dels Pollancres i el carrer Ortega, per tal d’enllaçar 2 centres de transformació que fins ara estaven aïllats i crear el que tècnicament s’anomena una anella elèctrica. Una actuació que possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per vies alternatives (tot recuperant més ràpidament potència i clients). Això repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament.

En paral·lel, també s’ha renovat tecnològicament un centre de transformació per substituir les antigues cel·les per unes de noves que incorporen elements de maniobra encapsulats en un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia redueix la necessitat de manteniment. D'aquesta manera, té una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i és més segur per al personal tècnic, quan ha d’accedir a la instal·lació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra. A més, també s’ha digitalitzat aquesta unitat dotant-la amb un sistema de control remot, la qual cosa permet reduir el temps d’interrupció del servei en un 20%.

Amb aquest tipus d’intervencions, Endesa busca tres objectius, que detalla en un comunicat: "Absorbir puntes de demanda concretes, el consum de nous clients que ho demanin i reforçar l’increment de demanda que pugui produir-se en el futur com a conseqüència de l’electrificació de l’economia". Justament, la companyia veu l'electrificació com un "aspecte clau per accelerar el procés de descarbonització i lluitar per combatre el canvi climàtic".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem